Пиринско в „бойна“ готовност! Служебният кабинет спря санирането! Лавина от протести заплашва страната преди изборите

Служебното правителство спря санирането, така изпълнението на програмата за енергийна ефективност увисва във въздуха и хиляди семейства от Пиринско не дочакаха обновлението на старите блокове и жилищата си. Решението постави строители и жители на региона в „бойна“ готовност, задава се сериозна опасност от масови протестни действия.

В Благоевград, 200 са останалите за саниране блокове със сключени договори, решението на служебния кабинет обаче попари надеждите на стотици семейства. Стотици строителни фирми не дочакаха парите си от новия кабинет и потънаха в дългове, рязко се увеличи междуфирмената задлъжнялост, защото въпреки неяснотите, фирмите в Благоевград и областта не спряха работа по санирането на блокове.

Още днес известни строителни предприемачи от Благоевград разпуснаха работниците си, чиито семейства остават без препитание, а в последната година по време на изпълнението на програмата се забеляза истинско оживление в строителния бранш. Фирми, които бяха на прага на фалита се посъвзеха, осигуриха работа на хиляди строители, а резултатът бе чисто нови и красиви блокове, които промениха облика на Благоевград и стотици семейства с осигурена прехрана.

„Безобразие, какво ще обясня на хората, които се бяха подготвили да започне санирането в нашия блок, тук има 14 семейства, които имаха надежда, блокът е стар, руши се, така домоуправител от блок в един от кварталите на Благоевград коментира решението на служебния кабинет. Бизнесмени от строителния бранш пък изпаднаха в паника.

„Кой ще ни върне инвестираните стотици хиляди левове, що за управленческо решение, та това е програма, наблюдавана от Европа, правеше се за хиляди хора, може би едно от най-добрите неща, които направи предишният кабинет. Погледнете само какво се случи за краткия период на управление от това правителство -масови чистки, подготовка за изборите, назначавайки свои хора на стратегически постове и спират санирането, не се ли притесняват, че ще излезем на улицата. Работниците ще гладуват, защото нямаме пари да плащаме заплати, пълна анархия, която плаши“, коментираха хората. Очакват се масови протести и от строителния бранш и от хората, които останаха излъгани.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене