Гласуват закона за потребителския кредит

народно сбрание

Народните представители се очаква да гласуват на второ четене на Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за потребителския кредит, съобщава standartnews.com. Миналата седмица в петък бе прието таксите за усвояване и управление на потребителския кредит да отпаднат, но таксата за одобряване да остане. Депутатите дадоха своя глас „за“ относно въвеждане на 50% таван за бързите заеми.

Проектът за програма на парламента за тази седмица включва още 10 точки, сред които първо гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за автомобилните превози, първо гласуване на ЗИД на Закона за енергетиката, второ гласуване на ЗИД на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи, второ гласуване на ЗИД на Закона за обществените поръчки, второ гласуване на Законопроект за защита на растенията, второ гласуване на ЗИД на Закона за кадастъра и имотния регистър, второ гласуване на ЗИД на Закона за защита от дискриминация, второ гласуване на Законопроект за изменение на Закона за приватизация и следприватизационен контрол и парламентарен контрол.

Парламентарният контрол ще започне от 12.30 часа, като пред Народното събрание на актуални въпроси, отправени от народни представители, ще отговарят министър-председателят и заместник министър-председателите.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене