Фондация „Българска памет“ дарява компютърно оборудване на НПГ „Димитър Талев“

В Неврокопска професионална гимназия „Димитър Талев“ в Гоце Делчев днес се проведе среща между представители на Фондация „Българска памет“ и ученици, участници в клубовете по проект „Твоят час“ – „Училищен вестник“, „Съвременник“ и „Училищен театър“.

Главният координатор на фондацията за Югозападна България – Хатидже Джурова, и Атанас Стоев пристигнаха в елитното гоцеделчевско школо с две добри новини.

Едната е, че председателят на „Българска памет“ д-р Милен Врабевски дарява компютърно оборудване на НПГ „Димитър Талев“ за кабинет по информатика, а другата – че на 18-и и 19-и февруари в столицата ще се проведе международна работна среща на директори на училища, в която е поканен да участва и представител на гимназията в Гоце Делчев.

На преминалата при изключително голям интерес среща в НПГ „Димитър Талев“, Хатидже Джурина и Атанас Стоев запознаха учениците с проектите, реализирани от Фондацията през 2016 г. Сред тях са „Силна национална идентичност – силна европейска идентичност“, „Път към университета“, както и „Комуникация за ориентиране на младите в политиките за активно стартиране – КОМПАС“, „Толерантността и солидарността – средство за преодоляване на стереотипите сред младите“, „Младежки форум за предприемачество и демография“, „Изграждане на предприемаческа култура сред младите хора“, финансирани от Европейския съюз.

Присъстващите ученици проявиха изключително голям интерес към всички инициативи на Фондацията, като въпросите им бяха свързани с възможностите за младите хора, които предоставя тя през 2017 г.

Приоритетите на Фондация „Българска памет“ са културата, образованието, младите хора на България и тяхното бъдещо развитие не само в България.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене