Представянето на книгата „10“ от Ася Ковачева бе предколедното празнично събитие на Радио Благоевград

Asq-10Посланията на древната наука за живота аюрведа и музика на живо на пиано и саксофон – с такова събитие в Голямото концертно студио, Радио Благоевград отправи своите предколедни послания и пожелания за вяра, мъдрост, радост и светлина.

Asq-10-2Стилното празнично събитие бе представянето на книгата „10“ от Ася Ковачева. „Исках да напиша книга за мъдростта и за живота такъв, какъвто е и какъвто го мечтаем. Лично аз тази мъдрост я намерих в аюрведа. За мен тя дава пътища и обяснения кой път какво ни носи и докъде води. Кой път да изберем, обаче, е единствено наше решение. Затова избрах да напиша книга за избора, който винаги имаме.“ – така авторката Ася Ковачева обяснява идеята за книгата.

Един от водещите лектори и лекари по Аюрведа в България д-р Антоанета Заркова определя книгата „10“ като „Едно увлекателно четиво, което ни представя различни житейски ситуации, погледнати през призмата на аюрведа. Сухата наука оживява, илюстрирана с колоритни истории от живота.“ Оценката на друг лектор по аюрведа – Юрий Ковачев е: „Книгата на Ася ще бъде от полза не само за начинаещите и увлечените от Аюрведа, но и за всички, които се интересуват от психология.“

Asq-10-4Премиерата на книгата събра в Голямото концертно студио на Радио Благоевград приятели, съмишленици, хора, които се интересуват от духовните послания на древните науки за живота. Звуча музика на Шопен, Дебюси, джаз, съвременни пиеси. Музикалните изпълнения бяха поднесени от Милена Томанова – пиано, Валентин Васев – пиано, Александър Попов – саксофон.

Asq-10-3Авторката на книгата „10“ Ася Ковачева е от Благоевград и е член на Клуба на естетите, сформиран към Радио Благоевград, а идеята на Клуба е не само да се разширява естетическата територия в Благоевград, но и да се поощрява творчеството, да се предава вдъхновението и най-вече да се споделя радостта от успехите на другите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене