557 бебета се родиха през 2015-а в МБАЛ „Иван Скендеров“ Гоце Делчев

Общо 557 са родените бебета в родилното отделение на МБАЛ „Иван Скендеров“, което обслужва четирите общини Гоце Делчев, Гърмен, Хаджидимово и Сатовча. Според болничния регистър, 2015-а е била година, в която новородените момичета са били повече от момчетата, а именно – 295 момичета и 262 момчета.

Акушерите и гинеколозите от родилното в Гоце Делчев се радват и на две двойки близнаци, които са се появили на бял свят през изминалата година под техните грижи и професионализъм. Въпреки добрата раждаемост, в региона е констатирана тенденция към намаляване на новородените бебета през 2015 г. с 23 спрямо предходната година.

Медиците от гоцеделчевската болница обаче са оптимисти, че от факта, че само в първите 10 дни на новата 2016 г. в отделението са проплакали вече 15 бебета.

Както ИНФОМРЕЖА писа, първото бебе за новата година, родено в МБАЛ „Иван Скендеров“, е момченце. То се роди на 1 януари малко след 14 часа с цезарово сечение. Теглото му е 3,200 кг, а височината – 50 см.

Малкият юнак е първото дете на Рамзе Барутева от хаджидимовското село Абланица. Като бебе № 1 за 2016 г. при изписването му миналия ден, кметът на община Хаджидимово Людмил Терзиев спази традицията и го отрупа с много подаръци.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене