Лозето и овошките си заряза с любов и вино самоукият творец на картини от микромозайка – Андон Костов от Дъбница

Самоукият и изящен творец на невероятните картини и икони от микромозайка Андон Костов от гърменското село Дъбница, рано сутринта на днешния празник Трифон Зарезан – по стар стил, спази за поредна година отколешната традиция да зареже с любов и вино лозето и овошките си.

Ритуалът по зарязването беше изпълнен с вещина, като всяка лоза бе полята с вино от миналагодишната реколта с Божията благословия тя да е още по-добро и по-благодатна през тази година.

Майсторът със златните ръце от Дъбница, Андон Костов е един от най-ревностните пазители на традициите за всички християнски празници, като една от най-уважаваната от него, семейството и приятелите му е именно зарязването на Трифон Зарезан.

Силната му вяра и уважението към традициите се вижда във всяка една от картините му.

Семейството на Андон Костов на този празник не пропуска също да изрази и специалните си сърдечни отношения помежду си, наречени простичко любов и да я засвидетелстват като основен стълб за семейното щастие и разбирателство.

Така днес семейство Костови от Дъбница за поредна година заедно с деца, внуци, роднни и приятели празнуват и двата празника, свързани с най-прекрасните неща в живота, а именно виното и любовта.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене