Снежно кино събира почитатели на зимните спортове в Банско

Снежно кино под мотото „Snow cinema – филми за ски и сноуборд” ще събере почитателите на белите спортове в курорта Банско. Жители и гости на зимния курорт ще могат да видят докъде стига силата на човешкия дух и възможности в едни от най-добрите филмови ленти за планинарско кино.

В продължение на 4 дни – от 22 до 25 февруари, в киносалона на Посетителския информационен център в града под Тодорка ще бъдат прожектирани спиращите дъха фирми.

Стартът на филмовото шоу е в сряда от 18,30 часа с канадския филм „Затъмнение”. Както става обикновено, в началото е една наглед безумна идея – пътешествие до остров Свалбард (Шпицберген) отвъд Северния полярен кръг по време на пълно слънчево затъмнение, за да бъде направена снимка на скиори точно по средата му.

Същата вечер публиката ще види и филмов разказ от Италия за легендарния Лео Гасперл – най-добрият скиор в света до Втората световна война, първият треньор на италианския национален отбор по ски-алпийски дисциплини. Филмът е финалист в конкурсната програма на Международния фестивал на планинарския филм в Тренто (Италия) през 2005 г. Не са по-малко вълнуващи и другите заглавия в програмата на атрактивното събитие. Зрителите ще се насладят на филми от Норвегия, Полша, Франция, Испания, Австрия.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене