Покъртително писмо на благоевградчанка след посещение в приюта за кучета: Беатрис Петрова през сълзи: Отвращавате ме, господа управници! Това, което видях ме разтърси!

Кученца умират пред очите ви, потънали в собствените им изпражнения и от студ, клетките се мият с кучетата вътре, дано изпитате същата болка, бебета треперят от студ и глад! Спите ми спокойно?

Младо момиче ни потресе с описанието на това, което е видяла в приюта за кучета, дъщерята на Боян Петров-Боци и Христина Петрова, Беатрис, изля емоцията си от видяното, описвайки драматично животът на кучетата в приюта. Едно разплакано младо момиче потърси сметка на управниците и съмишленици в грижата за бездомните животни. Беатрис, порасна в Италия, където грижата за животните е на висота. Суровата действителност у нас я потресе. И понеже писмото и е разтърсващо, публикуваме го без намеса.
Присъединете се към нас, всеки, който обича животните, може и желае да помогне за всяко едно бездомно животинче или за потресаващия приют за животни в Благоевград, служителите там не се притесняват и смело заявяват, че кучетата се умъртвяват, не изпитват чувство за вина нито за 100 000-те хиляди лв, които се отпускат на година за ремонтни дейности и грижи, познайте къде отиват парите?!? Управителката прибира в джоба си и прави ремонти по собствения си кабинет, разходки на кучета-няма, храна няма, вода няма, умират от студ… МОЖЕМ ДА ПОМОГНЕМ ВСИЧКИ ЗАЕДНО И ДА ЗАСТАНЕМ СРЕЩУ „УПРАВЛЯВАЩИТЕ“ НА ТОЗИ ТАКА НАРЕЧЕН ПРИЮТ!
в този концлагер… Кучетата живеят по- добре извън този приют! Няма агресивни кучета без причина, те са бити и оставени да агонизират между 4 циментови стени, треперещи, никога неизсъхващи от водата, защото клетките се мият с кучетата вътре. Пият вода, в която са собствени им изпражнения, замръзнали под 5мм лед… Как не ви е срам да гледате как бавно умират тези душички?! Как спите спокойно, г-жо Балева? Единственото, което ме успокоята е, че има някой отгоре, който гледа! Всичко ще ви се върне! Има кучета, с отворени рани, липсващи парчета месо, те агонизират! И така наречения „ветеринар“ казва, че кучето не остава раната да зарасне.
Температурите са минусови, те са вир вода и няма къде да легнат освен на цимента. Отвращавате ме! Най- искрено ви пожелавам да изпитате тяхната болка! Да засегнем общината, къде е?! Когато госпожата има чадър, ние сме безсилни! Господата, идващи на проверка, ни уверяваха как всичко е наред, докато си пиеха кафето пред кучетата, умиращи от глад и студ! Има по 2-3 кучета в клетка, избиващи се и ловеца ни казва, ама те утре ще заминат така или иначе. Къде ще заминат се досещате сами! Гнус ме е от същества като вас, как не ви омръзна да крадете, алчността ви край няма, за сметка на стотици животни! Аз съм сигурна, че на всички нас, безпомощните доброволци, тези гледни ще оставят дълбок белег в съзнанието ти! Защото не се забравя гледка на 2 души, биещи се от глад! Не се забравят думите: На мен не ми пука! (Ловеца) Колко жалби се писаха, колко петиции се подписваха… резултат никакъв!
Отчайваме се всеки път, когато видим едни измършавели телца. Нормално ли е ротвайлер да тежи 7-8кг?! Нормално ли е каракачанка да в по- голяма от клетката, в която е затворена?! Нормално ли е бебенца да са целите мокри и едвам движещи се, защото са се сковали от студ?! За г-жа Балева, това дори са екстри, не само, че е нормално! Нормално ли е събота и неделя кучетат да не се хранят, защото са почивни дни? Господа, вие не ядете ли през уикенда? С какво повече сте от тези животинки?! Напротив!!! ТЕ СА ПОВЕЧЕ ОТ ВАС!!! Имат чувства и емоции, а вие сте едни безчувствени същества, алчни и без души! Дано ви се върне всичко! Гнус ме е от вас! Какво има повече да говорим.. безсмислено е каквото и да е действие… безпомощни сме… ще правим каквото можем със сетни сили… МОЛЯ ВСЕКИ, КОЙТО МОЖЕ ДА НИ ПОМОГНЕ ПО КАКЪВТО И ДА Е НАЧИН, ДА СЕ СВЪРЖЕ С НАС…. ПРИЕМАМЕ СЪВЕТИ, СРЕДСТВА… ПРИЕМНИ ДОМОВЕ НИ ТРЯБВАТ, ДОРИ СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ!
Нека идват хора, които могат да издържат на гледката, защото ние си тръгваме в това състояние, в което съм аз на снимките!!!!
Браво Беатрис, за гражданската ти позиция и силните думи. Дано ги чуят, ние също ще направим проверка, какво се случва там!

struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене