Д-р Емил Райнов оглавява листата на БСП в Кюстедил, утре пленумът на партията одобрява водачите

Изпълнителното бюро на БСП нареди водачите на листи, които ще бъдат одобрени от пленума на партията.

Заседанието бе инфарктно, обстановката – напрегната, лидерът Корнелия Нинова успя да балансира между многобройни интереси, личностни вражди и претенции на областни лидери и коалиционни партньори, научи Епицентър.бг.

Към този момент е сигурно, че Стефан Данаилов ще води в 24-и МИР в София, говорителят на БСП Желю Бойчев – в 23-и МИР, а самата Нинова –  в 25-и МИР София, където се смята, че ще се проведе и лидерската битка с ГЕРБ.

Ламбо ще бъде пратен и във Варна, където битката между градския шеф на партията Борисов Гуцанов и колегата му от областния съвет Красимир Янков е ожесточена.

Изненадата е включването на Елена Йончева като водач в Хасково от гражданската квота, която днес в края на денас указ на президента Радев бе освободена като прессекретар на държавния глава.

Другата изненада е журналистът Тома Томов, който повежда в Благоевград.

В Бургас водач ще е Петър Кънев от гражданската квота.

Засега е сигурно и, че и най-младите в Изпълнителното бюро ще бъдат водачи – Стоян Мирчев – в Силистра, Крум Зарков – в Сливен.

В Стара Загора водач ще е досегашният лидер там – Драгомир Стойнев.

Таско Ерменков може да бъде „командирован“ в Русе. Кирил Добрев остава в Габрово, Филип Попов – във Видин, където обаче е възможно да бъде водач и бившият здравен министър, проф. Радослав Гайдарски.

За Кърджали се спряга Бриго Аспарухов. В Хасково е  Елена Йончева. За Пловдив-град – на мястото на предложения от местната организация Георги Търновалийски лидерът Нинова успя да наложи известния професор по социология Иво Христов.

Листата в Пловдив-област ще поведе Георги Търновалийски.

Първите места в соцлистата в Смолян и Ловеч ще са съответно за предишните водачи там – Дора Янкова и Димитър Горов. За Смолян обаче се стяга и автомобилният състезател Крум Дончев.

А за Велико Търново – Весела Лечева. Иван Иванов отива в Шумен. Румен Гечев може отново да води листата в Плевен. Кристиян Вигенин се очаква да застане начело на листата в Ямбол.

В Търговище имат нагласата листата да се поведе от Явор Куюмджиев. В Монтана най-много номинации за водаческото място в червената листа има Атанас Костадинов.

В Кюстендил листата ще води д-р Емил Райнов.

Няма яснота за Перник, Враца и Пазарджик. Чака се окончателното решение на Нинова за Добрич и Разград.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене