Семейство остана без дом, спи в колата! Добър човек отвори бащината си къща за бедстващите

48-годишният юрист с корен от дупнишкото село Крайници Георги Грозданов показа на цяла България какво е благородство и съпричастност към онеправдани от съдбата. Той предостави за ползване бащината си къща в селото на бедстващото семейство Христови от Девин с двете им деца, които малко преди нова година останаха без работа и без покрив и бяха принудени да спят в колата си – стар „Фолксваген Голф“. Преди седмица хората пропътували пътя от Приморско до Крайници и се нанесли в къщата на Грозданов. Сега имат къде да спят, топло им е, а техният безкористен спасител дори им позволил да ползват и зимнината му.

Като истински самарянин обаче Георги, който живее и работи в София, не иска да се вдига шум около жеста му и не желае да се тръби, че е направил добро дело. С усилие репортер на вестник „Струма“ успя да се свърже с него по телефона и юристът се съгласи да каже следното: „Разбрах за останалото без дом четиричленно семейство, което живее в лек автомобил, и реших да ги подслоня. Бащината ми къща в Крайници стои празна. Преди няколко месеца почина майка ми, която беше на легло 7 г. и аз се грижех за нея. До старата къща аз и сестра ми си построихме нова. Аз ходя в Крайници само през уикендите. Семейството ще живее в старата къща. Ще има подслон, а и къщата ще се обитава. Няма да пустее“, каза Георги. Той има адвокатска кантора в София и собствен бизнес, но не пожела да говори за това.

Лично той е завел едно от децата на девинското семейство в ПГ по автотранспорт и е уговорил с директорката да го вземе като ученик.

Кметицата на селото Мариана Димитрова пък е поела ангажимент към по-голямото момче на семейството на Гергана и Иван Христови да го запише в юношенския отбор на „Марек”.

„Момчето има желание да играе футбол. Търся контакти с треньора да го видят и ако става за футболист, да го приемат. Семейството ми се виждат добри хора. Децата са страхотни, добри и отзивчиви. Не зная каква е причината да стигнат до там, че да останат само с един лек автомобил. По-малкото момче – Борислав, ще учи в Крайници. Директорката на училището веднага се обади до училището в гр Девин, където е учил Борислав, да му дадат отпусното. Директорката на училището в Девин и благодарила и заявила: „Моля Ви, погрижете се за Борислав. Много добро дете е“, заяви кметицата М. Димитрова.

Благодетелят на семейство Христови адвокат Георги Грозданов е работил за кратко като съветник на екскмета на Дупница арх. Асен Пилев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене