Местния печат

„Вяра“

Благоевградският червен лъв Костадин Паскалев нареди застрахователя на ВИС Йордан Татарски за губернатор на Кюстендил

Благоевградският червен лъв Костадин Паскалев – бивш кмет на града и съветник на президента Първанов, намести в поста областен управител на Кюстендилска област застрахователя на мутрите във ВИС Йордан Татарски, съобщиха отлично информирани източници на вестник „Вяра”.

 ТЕЦ „Бобов дол” засипа с пепел Големо село, Баланово, Палатово и Мламолово, Ковачки вдигна мерника на шефа Е. Христов

Трите комина на ТЕЦ „Бобов дол” бълват облаци от прах и буквално затрупаха с пепел Големо село, Баланово, Палатово и Мламолово. „Селата не се виждат, просторите ни са посивели, мебелите ни са покрити с прахоляк, покривите на къщите ни са почернели”, звъняха десетки жители на трите села в редакцията на вестник „Вяра”.

 Сдружението на строителите в Петрич: Изплъзват ви се нулите, наши фирми са спечелили поръчки на община Петрич за 745 000 лв., не 7 450 000 лв.

Фирмите на общинските съветници от Петрич Александър Василев и Владимир Заечки удариха голямата печалба, след като усвоиха над 400 000 лв. от обществени поръчки в южната община. Парите са платени за ремонта на улица „Места” в Петрич, поръчката е на стойност 130 000 лв. и за моста в петричкото село Самуилово за още толкова пари.

 След шест мандата като зам.-кмет на Гоце Делчев Валери Сарандев стана областен управител на Пиринско

Заместник-кметът на Гоце Делчев и председател на БСП в Неврокопско Валери Сарандев стана областен управител на Пиринско. Новият губернатор зае поста от досегашния Бисер Михайлов вчера. Това се случи с решение на Министерскиs съвет по време на първото заседание на служебното правителство начело с Огнян Герджиков.

 18-годишният Евгени Петров от Дупница едва не умря при опит да краде ток

Около 3 часа през нощта срещу 8 февруари Евгени Петров се качил на стълба и хванал жиците и бил поразен от протичащите 220 волта ток. Младежът паднал на земята, където бил намерен от случайно минаващо момче. То се обадило в Спешния център, където пострадалият бил закаран. Лекарите установили, че пациентът е с 30% изгаряния и счупена ръка вследствие на падането.

 

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене