ВИДЕО: Отчайващо слаба подкрепа получи Георги Андонов от съпартийците при номинациите на ГЕРБ Г. Делчев

Само 26 от 110 от присъстващите снощи на номинациите на ГЕРБ в Гоце Делчев подкрепиха досегашният депутат Георги Андонов. Предложението за Андонов дойде от общинският съветник Ангел Тунчев. 100 от присъстващите подкрепиха лидерът на местната организация на партията, Димитър Гамишев. Гамишев бе предложен от кмета на с. Борово, Георги Найденов, който бе избран за кмет от листата на ГЕРБ. Двете предложения за номиниране – на общинският съветник, Костадинка Богданова и на секретарката в офиса на ГЕРБ, Соня Трендафилова отпаднаха понеже същите си направиха отвод.

Предложеният от Георги Гулев, лидерът на партията, Бойко Борисов бе одобрен със 102 гласа. За Цветан Цветанов, който бе предложен от неврокопския лидер на ГЕРБ, Димитър Гмишев, гласуваха 95 делегати на събранието. За вече бившият депутат, Даниела Савеклиева гласуваха 44 делегата.  С 37 гласа бе одобрена Иванка Харизанова. Директорът на Държавно горско стопансъво Сатовча, Пламен Поюков, бе подкрепен от 24 неврокопски „гербери“. 16 номинации получи Йордан Андонов от Благоевград, който бе предложен от Ангел Живков. С впечатляващо малко доверие се оказа досегашния заместник-областен управител Асим Адемов, за когото гласуваха само 4 гелегата.

Събранието за номиниране на делегати за народни представители в следващия парламент в Гоце Делчев бе закрито за медии. Разрешено ни бе само да изслушаме доскорошният депутат и лидер на ГЕРБ в Гоце Делчев, Георги Андононов

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене