Рецидив в Благоевград! „Жена“ в центъра на кървавия бой в Строителната гимназия

Отново станахме свидетели на опит за укриване на инцидент в местно училище с оправданията „безобидно детско спречкване“ и отново Ив. Златанов научи за боя от нас…

Момиче и момчешка ревност са в основата на кървавия бой с ножове в гимназията по строителство, архитектура и геодезия в Благоевград, за което ви съобщихме преди малко. Десетокласниците И. И. и М. П се скарали, защото единият от тях заглеждал и задявал гаджето на другия. Това разказват свидетели на екшъна, разиграл се около 10 часа тази сутрин.

В междучасието всичко започнало със забележка от страна на единия ученик, което провокирало агресията на другия. Пред очите на съучениците им те се сблъскали, съборили на земята, единият извадил нож и започнал да го размахва страховито. За щастие няма наранени в боя.

Педагогическият съветник на училището се намесил и боят бил предотвратен. Интересното в случая е, че отново станахме свидетели на укриване на инцидента. До преди час регионалният инспекторат не знаеше за случилото се. Независимо, че повече от 2 часа полицията е работила и разпитвала ученици в гимназията, началникът на инспектората Ив. Златанов не бе уведомен.

В момента полицаите гледат камерите от сбиването, двете момчета ще бъдат призовани в полицията с родителите си. Припомняме бой в Математическата гимназия, който също бе неглижиран и не съобщен в инспектората по образованието. И днес учителите в гимназията твърдят, че боят е крайно незначителен и безобиден.

Ако обаче се окаже, че наистина е имало ножове, въпросът е как ученикът е влязъл в училище с оръжие. Очакваме официалния коментар на началника на инспектората Ивайло Златанов.

П. Попов

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене