Брезница става областната централа на ДОСТ

В началото на следващия месец ще бъде учредена областна структура на партия ДОСТ.

Тогава в Благоевград ще бъде свикана учредителна областна конференция, която ще избере политическото ръководство за Благоевградска област. В събранието ще вземат участие над 100 делегати, които ще бъдат представители на всички общини в Пиринско. Официален гост се очаква да бъде Лютви Местан.

Организацията на областната конференция е поверена на Мехмед Хаджи от гоцеделчевското село Брезница. Той е търговец и стопанисва магазини за търговия на дребно в цялата община. Бивш член е на ДПС. „Членувах в ДПС само два месеца. Толкова време ми беше достатъчно, за да разбера, че мястото ми не е там“, коментира Хаджи.

Той не пожела да коментира дали би приел позицията на областен лидер на ДОСТ с мотив, че това решение ще бъде взето по време на учредителната конференция. „Ако трябва ще споделя тази отговорност с повече хора като бъдещ екип на областно ниво“, така Хаджи коментира слуховете, че е бъдещият областен председател на партията на Лютви Местан.

В момента е член на Изпълнителния съвет на партията на Лютви Местан. Мехмед Хаджи е категоричен, че новата политическа формация ще събере много последователи в областта и ще привлече и хора от актива на ДПС. „Сигурен съм, че те ще преодолеят страха си и спокойно ще могат да направят своя избор“, подчерта Мехмед Хаджи.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене