ЕКСКЛУЗИВНО! Областният съвет на БСП – Благоевград с официално становище по случая с решението на ръководството на АБВ в Пиринско да се влее в социалистическата партия.

Областният съвет на БСП – Благоевград приветства решението на ръководството на АБВ в Пиринско да се влее в социалистическата партия. Няма нищо изненадващо в това желание на колегите от АБВ за съвместни действия в Благоевград и областта. Структури на двете партии – БСП и АБВ, провеждат общи опозиционни действия и инициативи в редица общини на цялата страна. И това е съвсем нормално, защото в крайна сметка ние изповядваме еднакви леви ценности.
Като единствена алтернатива на ГЕРБ, както на национално, така и на местно ниво, нашата цел е да работим за осигуряване на по-добър и качествен живот на българските граждани. Голяма част от хората в АБВ са бивши наши членове, привърженици са на лявата идея, те са социалисти по душа и убеждение.
Тук е мястото да благодарим на Димитър Атанасов – досегашния областен координатор на АБВ в Благоевградско. Добрата му работа превърна структурата в една от най-силните в страната. Пълна спекулация са твърденията в някои медии, че той е отстранен заради недобра работа. Разчитаме на неговите знания, умения и компетентност и занапред.
Неведнъж сме казвали, че БСП е отворена към всички, които по една или друга причина са я напуснали и искат отново да се върнат в нейните редици. Готови сме и водим разговори не само с колегите от АБВ, но и с всички други партии и движения, които изповядват нашите принципи и ценности. Вярваме, че бъдещето на страната ни принадлежи на лявата политика, затова оставаме отворени за партньорство с тези, които искат да я подкрепят и последват.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене