Винопроизводители от България, Гърция и Холандия ще участват в традиционния празник на виното в село Делчево

Над 100 участника от България, Гърция и Холандия са предоставили произведени от тях вина и ракии за участие в традиционния празник на виното в село Делчево. Празникът се организира от Община Гоце Делчев години наред и е посветен на Трифон Зарезан. Тази година той ще се проведе на 4 и 5 февруари 2017 г. /събота и неделя/.
Конкурсът за най-добър винопроизводител и производител на ракия, ще бъде на 4 февруари /събота/ в село Делчево, когато ще се проведе дегустацията на предоставените за участие в конкурса вина и ракии. Тя ще бъде от 14.00 часа в Делчовския хан.
Интересът към този конкурс в последните години е много голям. Днес бе крайният срок до който желаещите можеха да предоставят произведените от тях вина и ракии. Броят им е много голям и надхвърля 100 души. Най-добрите в отделните категории ще бъдат наградени по време на празничната програма на другия ден в селото.
На 5 февруари /неделя/, от 10.30 часа ще се извърши традиционното зарязване на лозята в местността „Баира”. В 11.00 часа, на площада в Делчево ще започне музикалната програма с участието на Бабугерите от село Мосомище и народната певица Боряна Карпузова.
Както винаги, на площада в Делчево ще се лее бяло и червено вино в чест на празника. За всички, които желаят да посетят зимния фестивал, но нямат собствен транспорт е подсигурен превоз, който ще тръгне в 9.00 часа от паркинга при бившия магазин „Валан“ в Гоце Делчев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене