Благоевградчанката Стефани Костадинова победи участници от 51 държави в световно състезание

Четвъртокурсничката в АУБ Стефани Костадинова, която е благоевградчанка, спечели първо място в глобално състезание, организирано от Credit Suisse Research Institute. Част от наградата бе участие в Световния икономически форум в Давос, Швейцария, където 22-годишната девойка представи доклад на тема „Бъдещето на монетарната политика“.

Състезанието стартира през лятото на 2016 г. с цел да насърчи студентите да изследват някои от най-важните социални и икономически промени в световен мащаб. В надпреварата участваха младежи от 115 университета от 51 държави. Финалистите имаха възможност да разработят доклади заедно със световно признати професори от университети като Harvard, Berkley и др.

Стефани Костадинова е позната на читателите на в. „Струма“ от 2013 г., когато завърши Езиковата гимназия в Благоевград в класа на Десислава Чилева с успех 5,99 и бе приета с пълна стипендия в АУБ. В щатския вуз тя избра специалностите „Икономика“ и „Бизнес администрация“. От първи курс девойката работи в различни офиси, за да плаща издръжката си във вуза, защото родителите й са магазинери, а имат и друга дъщеря.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене