Символични цени ще плащат местни клубове за зала „Арена“ в Гоце Делчев

Община Гоце Делчев определи символични цени за ползване на модерната спортна зала „Арена Невркоп“ от местни спортни клубове, регистрирани като юридически лица и лицензирани от съответната федерация. Те ще плащат само по 10 лева на час. За официални състезания на същите спортисти се дължат 20 лева на час. Абсолютно безвъзмездно се предоставя залата за училищни мероприятия. За аматьорски спорт дължимата такса е  50 лева на час. За практикуването на тенис на маса и на други индивидуални спортове на час се плаща 15 лева.

Наемът за външни на община Гоце Делчев клубове ще бъде 80 лева на час. За провеждане на областни, национални и международни състезания наемът е 300 лева за 24 часа. За провеждане на концерти на ден дължимата сума е 1000 лева. За други мероприятия – семинари, конференции, обучения, тарифата е 100 лева на час.

„Нашата амбиция е да провокираме интереса на подрастващите към спорта, а не да печелим от ползването на спортната зала. Голяма радост е да виждам толкова млади хора да спортуват, залата е непрекъснато пълна, както и фитнесът. Голяма част от събраните средства ще се харчат за поддръжка на съоръжението”, заяви кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов.

Многофункционалната спортна зала „Неврокоп Арена“ в Гоце Делчев струва близо 4 милиона лева, като 3 313 792 лв. са осигурени от държавния бюджет чрез публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите“, а останалите 620 000 лв. са от бюджета на общината.

Комплексът е с обща застроена площ от 3071 кв.м, включва зала, хотел за настаняване на спортисти и общи части за посетители. Самата състезателна зала е с основно игрално поле 20/40 метра, което е подходящо за състезания и тренировки по осем различни вида спорт. Капацитетът на залата е 1200 места, а площта – 1890 кв. м.

ilindenpres.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене