Иновативен урок в НПГ „Димитър Талев“ – Гоце Делчев преобрази „страшното“ изходно ниво в забавна игра

Учениците от IX „г“ клас, специалност „Конструиране, моделиране и технология на облекло от текстил“ в НПГ „Димитър Талев“ в Гоце Делчев, демонстрираха вчера успешно знанията си по предмета „Материалознание“.

Откритият иновативен урок премина повече от отлично и дори забавно, тъй като главен учител Елена Иванова го проведе с дистанционната система за тестово оценяване ”Response”, която дава възможност на учителя да преобрази „страшното“ изходно ниво в една забавна игра.

За деветокласниците проведеният от Елена Иванава урок бе уникален експеримент, който завърши с много емоции и отлични резултати.

Всеки ученик разполагаше с устройство за дистанционно управление и след като маркира своя отговор, имаше възможност веднага да направи най-важния извод, а именно – верен или грешен е маркираният отговор.

Системата за тестово оценяване предизвика невероятни емоции както у деветокласниците, така и у учителите и гостите, тъй като системата е наистина уникална и не дава време за надничане в работата на съученика, а най-малко позволява преписване.

Преподаватели и гости на експеримента в НПГ „Димитър Талев“ коментираха, че работата на учениците със системата за тестово оценяване е прекрасен метод, който спестява 100% забележките на учителите към учениците за тишина и съсредоточена работа, липсват и белите и празни листа пред учениците, както и строгият поглед на госпожата.

По време на открития урок деветокласниците от гоцеделчевската гимнация плуваха буквално в свои води, защото те са доста напреднали с техническите средства за комуникация, установиха присъстващите.

Те изказаха искрените си поздравления за учениците от 9 „г“ клас и иновативния учител Елена Иванова от НПГ ‘Димитър Талев“ за интересния и запомнящ се открит урок по „Материалознание“ на „Техника, технология и конструиране на облеклото“.

Гости бяха Росица Джамбазова – председател на Училищното настоятелство, Галена Велева – председател на Обществения съвет, Мария Георгиева – директор на НПГ „Димитър Талев“, Соня Кюлева – зам.-директор по учебно-производствена дейност, Василка Кирева – зам.-директор по учебна дейност, учители в различни направления от гимназията и други.

„Проверката на знания може да е интригуваща, увличаща и забавна. Сам виждаш какво си научил, мислиш ли логично и къде си спрямо другите. Новите технологии карат часът да свършва неусетно и оставя всички с положителни емоции. Поздравления още веднъж за Елена Иванова за подхода и уменията да увлече учениците в новото и да ги зареди с позитивизъм“, коментира председателят на Училищното настоятелство Росица Джамбазова.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене