Теорията на терзанията! Всяко заболяване е вследствие на наша лоша мисъл

Съществува теория, според която всяко заболяване е вследствие на наша лоша мисъл. Още в древността лекарите смятали, че душевните терзания причиняват най-различни болести. Освен това не са малко и случаите, при които тежко болни хора оздравяват напълно, тъй като са повярвали силно в своето изцеление.

За да бъдем винаги здрави и жизнени, трябва да се научим да мислим позитивно, да преодоляваме страховете си разумно и да осъзнаем, че нищо не е вечно – нито хубавите моменти, нито – лошите. Всичко е част от живота!

Ето кои органи от кои наши страхове и мисли се разболяват: 

Сърдечно-съдови заболявания 
Сърцето страда от недостиг на любов и топлина. Онези, които не вярват в любовта или са си забранили да покажат топли чувства към други хора, рано или късно стават жертва на сърдечно-съдовите заболявания.

Артрит 
От артрит страдат хора, които не могат да кажат „не“, не умеят да защитават собствените си интереси. Те често обвиняват другите за своите неуспехи и „лош живот“.

Хипертония
Хипертонията се появява вследствие на тежък труд без почивка. За да е щастлив и за да се чувства пълноценен, човек трябва да се труди, но и да си почива. Ненапразно в Библията пише: „6 дена работи, на 7-ия си почини“.

Бъбречни заболявания 
Проблемите с бъбреците се дължат на неуспехите и разочарованието от живота. Страдащите постоянно си мислят, че някой ги мами, а това води до определени химически процеси в организма и различни заболявания, свързани с бъбреците.

Астма 
От астма страдат тези, които не желаят и не умеят да водят самостоятелен живот. Те искат постоянно някой да се грижи за тях.

Стомашни проблеми като язва и запек 
Те са вследствие на грешки, допуснати в миналото, от които човек не може да се отдалечи. Натрупаните негативни чувства и преживявания „удрят“ стомаха. Решението – да пуснем всичко отрицателно да си тръгне от живота ни и да направим място за нови и положителни емоции.

Изгаряния 
Изгарянията са знак за агресивност.

Проблеми със зрението 
Хората, които имат проблеми със зрението, не искат да възприемат света такъв, какъвто е. Те постоянно игнорират нещо, а просто трябва да се изправят смело срещу страховете си и да ги преодолеят.

Затлъстяването 
Затлъстяването говори за вътрешна пустота, тъга. Душевните рани обаче няма как да бъдат излекувани с храна.

Проблеми със зъбите 
Такива проблеми имат онези, които не умеят да взимат решения сами, защото се страхуват от последствията. Тази вътрешна неувереност съсипва зъбите!

Проблеми с гръбнака 
Проблеми с гръбнака имат хора, които са прекалено взискателни към себе си. Научете се да цените себе си, няма нужда от излишен стрес!

Безсъние 
Безсънието свидетелства за бягство от живота и нежелание човек да признае за своите тъмни страни. Научете се да правите правилни изводи и не се тормозете без причина. Много често всички проблеми са само и единствено в нашите глави, пишат от zajenata.bg

– See more at: http://pirinsko.com/teoriqta-na-terzaniqta-vsqko-zabolqvane-e-vsledstvie-na-nasha-losha-misyl-29697.html#sthash.U4exmWbY.dpuf

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене