Банско – зимната перла на България

 Община Банско изпълни на 100 процента планувани­те за 2016 г. участия в туристически борси и изложения, съобщиха от общината. Оценка­та на нейното ръко­водство е, че и тази зима планинският курорт Банско е пред­почитана ски дестина­ция както за българи, така и за чужденци. Интересът към една от перлите в Пиринско се засилва осезаемо и след презентациите на курорта на турис­тически борси и изложения, съобщиха от общината.

Последното участие бе на бизнес форума „Делови партньори на Татарстан” през декември, където Бан­ско рекламира туристиче­ския си потенциал сред руската общ­ност. По време на визитата делега­цията, предста­вляваща община Банско, е провела срещи с предста­вители на Минис­терството на тури­зма на Татарстан със служители от дирекция „Тури­зъм” към община Казан и с Камара­та на туроперато­рите и турагентите в Татарстан.

Изложенията, на които е представена туристическа дестинация Банско през из­теклата година, са EMITT в Истанбул, Турция, Ваканция HOLIDAY&SPA в София, IMTM в Тел Авив, Израел, SAJAM TURIZMA в Белград, Сърбия, SKOPJE TRAVEL MARKET в Скопие, Македония, „Кул­турен туризъм” във Вели­ко Търново, BELGRADSKI MANIFEST в Сърбия, Търгов­ско изложение „Общинско ЕКСПО” в курортен комплекс „Албена”, TTR в Букурещ, Ру­мъния, GREEK TOURISM EXPO в Атина, Гър­ция, TRAVEL TURKEY IZMIR в Измир, Тур­ция, бизнес форум „Дело­ви партньори на Татарстан” в Русия.

По време на изложенията, в които Банско участва, е представен богатият избор от възможности за наста­няване в курорта. Той пред­лага от 5-звездни хотели с изискан интериор до уютни фамилни хотели и къщи за гости. Професионално обза­ведените конферентни зали са предпочитани от чуждес­транните компании като до­бра възможност за бизнес туризъм, а многобройните традиционни механи и рес­торанти дават възможност да се опита както автентич­ната банска кухня, така и ин­тернационална. Едно от го­лемите предимства на града несъмнено е ски зоната, коя­то го прави утвърден зимен курорт но­мер едно не само в Бъл­гария, но и в Източна Ев­ропа. Дори и в безснежни периоди ин­сталация с 400 оръдия за техноло­гичен сняг гарантират снежна по­кривка през целия сезон от декември до месец ап­рил.

Няколко го­леми спорт­ни събития, на които пи­ринският ку­рорт ще бъде домакин през зим­ния сезон на 2017 г., са на дневен ред. Сред тях се открояват трите старта в Банско за Световна­та купа по сноуборд. Първият ще е паралелен слалом за мъже и жени на 3 февруа­ри. На 4 фев­руари ще се състои над­преварата по сноуборд крос за мъже и жени, а на 5 февруари ще е паралелният гигантски сла­лом, също за мъже и жени.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене