Какво време ни очаква в края на седмицата

В петък над Западна България ще преобладава слънчево време. Това съобщиха от Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ)

Над източната половина от страната облачността ще е по-често значителна, на места със съвсем слаби валежи от дъжд. Ще продължи да духа североизточен вятър, ще е до умерен, в югоизточните райони – временно силен.

Максималните температури ще са между 24° и 29°.

В столицата максималните температури ще са около 24°.

Над Черноморието облачността ще е значителна, на места със слаби валежи от дъжд. Ще духа умерен, в южните райони – временно силен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 24° и 26°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 3 – 4 бала.

Над планините облачността ще е по-често значителна, с повече слънчеви часове над крайните западни райони. Слаби превалявания от дъжд ще има на места главно в Родопите и Източна Стара планина. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра – около 12°.

Атмосферното налягане ще се задържи малко по-високо от средното за месеца.

В събота ще бъде предимно слънчево, вятърът ще остане от североизток, умерен, до вечерта ще отслабне; сутринта ще е по-хладно, но дневните температури ще са малко по-високи – максималните между 25° и 30°.

В неделя също ще преобладава слънчево време, но над източните райони и планините в следобедните часове ще има и по-значителни временни увеличения на облачността. Там ще има и валежи, с количества до 5-10 л/кв.м в крайните южни райони. Вятърът ще е от изток-североизток, слаб, в Източна България – до умерен.

Сутрин ще е сравнително хладно, с температури между 10° и 15°, по Черноморието – до около 18°, дневните ще са предимно между 23° и 28°.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене