Вкараха две деца в спешното в Благоевград

Две деца, на 8 и 11 години, са приети едновременно в спешно отделение на благоевградската болница. Сигнал за инцидент с паднало дете на стълбите в Седмо СУ – Благоевград е подаден на тел. 112 вчера около 12,30 часа, на място пристигнал лекарски екип начело с д-р Марков. По същото време 8-годишен ученик от същото училище получил пристъп. На  двете деца е оказана първа помощ на място и незабавно с линейка са транспортирани до болницата. Пострадалото дете е придружавано от учителката си по време на консултациите в болницата, информирани са и родителите му.

„Не се касае за агресия, а за нелепо стечение на обстоятелствата, ученикът е паднал сам и се контузил, приет е със силна болка в лакътната става на лявата ръка”, поясни дежурният екип начело с д-р Фърговска. При направените изследвания фрактура на ръката на 11-годишното дете не е установена, няма и мозъчна контузия.

Другото прието по спешност момче е 8-годишно, то почувствало внезапно болка в корема и получило пристъп, не е губило съзнание. При него има установен здравословен проблем и са му назначени допълнителни изследвания. И двете деца са освободени за домашно лечение.

Припомняме, че само преди ден в ортопедия на МБАЛ – Благоевград бе прието 8-годишно момченце от Рибново, което пострада тежко при падане от шейна.

Момченцето е със сериозна фрактура на бедрото, вчера е оперирано в ортопедия от екип начело със завеждащия д-р Сивиков. Състоянието му е стабилно и до 3 дни ще бъде изписано, съобщиха от болницата.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене