Connect with us

Политика

Николай Бареков изригна срещу Плевнелиев и Прокопиев: Внесох в прокуратурата всички документи за 3 години назад срещу тази клика!

Published

on

Бившият тв водещ явно реши да излезе от миманса преди изборите и отново се опита да привлече вниманието върху себе си с някои свои действия

”Бях атакуван брутално от цялото статукво. Не съм от старите муцуни в политиката. От КТБ се откраднаха 6 млрд., но от тях и лев не са влязли в моя джоб”. Това заяви журналистът, евродепутат и лидер на новата партия ”Презареди БГ” Николай Бареков и лидер на в предаването ”Беновска пита” по Канал 3.

”Росен Плевнелиев е приел моята ръкавица и ще бъде проверен от НАП. Имам имунитет на европейски депутат, който е много солиден имунитет, а НАП ме провери 6 година назад – 2-те ми жени и децата. Прокуратурата каза не е законно да проверяваме Росен Плевнелиев. Защо НАП не го провериха? Внесох в прокуратурата всички документи за 3 години назад срещу кликата Прокопиев и Плевнелиев.

Имам писмен отговор от тях, че не могат да проверят Плевнелиев, защото имал имунитет”, разказа Бареков за сигнала, който е внесъл в прокуратурата.

”Милионите от КТБ да кажат къде са! Да бъде добър г-н Василев, да не се крие в Белград. Не може да има двоен аршин в политиката”, заяви той. ”Има офшорни фирми – „Столбърг“ и „Уиклеф“! Да се проверят приходите на Плевнелиев и Прокопиев от сделки на тези фирми”, категоричен бе евродепутатът и добави, че също трябва да бъдат разследвани и секретарката на Иво Прокопиев, както и съпругата му и съпругата на Росен Плевнелиев.

”Двете дружества – „Столбърг“ и „Уиклеф“, за които съм подал сигнал, изкупуват акциите на ”Каолин” от „Алфа финанс холдинг“, собственост на Иво Прокопиев, и ги продават на тройно по ниски цени, а после го продават на в пъти по-висока цена. Подобна е и схемата за продажбата на ЕВН”, разкри Бареков.

 

 

 

 

blitz.bg

Политика

Приет е Националният план за готовност при пандемия

Published

on

Министерският съвет прие Националния план за готовност при пандемия. Той беше представени от здравния министър Костадин Ангелов, председателят на Националния оперативен щаб Венцислав Мутафчийски и изпълнителният директор на „Пирогов“ Асен Балтов.

Основните цели са ограничаване на заболеваемостта и намаляване на смъртността, осигуряване на лечение на заболелите, даване на информация на обществото.

„Този план има общ характер. Това е програмен документ, той е основата на всички планове, които ще се правят от тук, нататък за всички заболявания”, подчерта проф. Костадин Ангелов.

При изготвяне на проекта са използвани ръководства и насоки на СЗО и Европейския център за превенция и контрол на заболяванията, съществуващи научни познания в областта и натрупан практически опит в страната за справяне с предходни епидемии и пандемии.

Доц. Ангел Кунчев обясни, че планът касае всички възмогни пандемии.

„Ключово значение има информацията към хората. Със сигурност след Нова година ще започне имунизацията срещу този вирус”, заяви доц. Кунчев.

Проф. Ангелов подчерта, че ваксинацията ще бъде доброволна и напълно безплатна.

„Ангажимент на координационния център и правителство ще бъде всеки един гражданин, който желае ваксина, да му я осигури”, каза проф. Ангелов.

„До края на тази седмица ще бъдат осигурени хладилници за съхранение на ваксината. Те ще бъдат 4 на брой – 2 ще са в София, един в РЗИ Бургас”, обясни проф. Ангелов.

Днес е определен председател на Координационния съвет за изпълнение на Националния план за ваксините. Това ще бъде проф. д-р Красимир Гигов. Той е ген. директор на БЧК и главен координатор на Експертния съвет по медицина на бедствените ситуации

Началникът на оперативния щаб ген. Венцислав Мутафчийски заяви, че назначаването на Гигов го е изпълнила със задоволство.

„Той има необходимите познания, опит, размах на действие при такива мероприятия. Единственото, което искам да му кажа, е, че може да разчита безрезервно на помощта на ВМА”, каза директорът на болницата. Той обяви, че там също ще бъдат доставени хладилници за съхранение на ваксина.

Continue Reading

Новини

Опазването на човешкото здраве е приоритет за ПП “Републиканци за България”

Published

on

Днес, по повод 1-ви декември – Световният ден за борба със СПИН, в Сливен, “Републиканци за България” организираха информационна кампания с цел запознаване на гражданите с опасностите от болестта и начините за предпазване от нея.

Младите Републиканци бяха подготвили специални брошури, които раздаваха на жителите на града. Всичко това се случваше при спазване на противоепидемичните мерки.

За нас в “Републиканци за България” опазването на човешкото здраве е приоритет и сме сигурни, че подобни кампании водят до подобряване на информираността и спомагат за намаляване на заболеваемостта в страната ни.

“Това е само първата от множество такива инициативи”, бяха категорични организаторите.

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

декември 2020
ПВСЧПСН
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

ПОПУЛЯРНИ


Office Lizenz Kaufen Windows 10 pro lizenz kaufen Office 2019 Lizenz Office 365 lizenz kaufen Windows 10 Home lizenz kaufen Office 2016 lizenz kaufen office lisans satın al office 2019 satın al