ЕКСКЛУЗИВНО!!! Неврокопчанинът Васил Панайотов се завърна в Полша

Роденият в Гоце Делчев, Васил Панайотов ще продължи кариерата си в чужбина, но не в Кипър, както се появи информация по-рано

Халфът подписа договор за шест месеца с полския „Стал“(Мелец), което на практика е негово завръщане в тамошния шампионат след 6 месеца. Тимът се подвизава във втора дивизия, а там от скоро играе и друг български футболист-Алекс Колев. Двамата бяха съотборници в „Берое“, където обаче гоцеделчевец разтрогна тази зима.

26-годишният халф вече има опит в първенството на Полша, след като през миналата година носи екипа на „Завиша“(Бидгошч). През юни Панайотов се завърна в България и подписа с Берое по покана на Александър Димитров. Полузащитникът започна сезона като титуляр в състава на старозагорци и записа седем официални мача, включително три в квалификациите на Лига Европа, но след смяната на старши треньора Александър Димитров в средата на октомври той не получи повече шансове за изява от новия наставник Ферарио Спасов и затова се раздели по взаимно съгласие със „зелено-белите“ в началото на декември.

Преди десетина дни се появи информация, че бившият играч на „Пирин“(Гоце Делчев) ще се завърне в любимия си Кипър, където игра през сезон 2014/2015 за Агия Напа и остави отлични впечатления, когато дори имаше интерес от местните грандове да го вземат в редиците си, но ръководството на клубаа обаче му сложиха твърде висока цена, коато отказа купувачите. За негов нов пристъп се спрягаше „Неа Саламина“, където да се събере с друг свой съгражданин – Димитър Макриев, а за негов агент на острова на Афродита се смяташе неврокопчанинът Костадин Башов. Имаше и опция 26-годишният бивш юноша на „Левски“ да се присъедини към „Докса“(Катокопия), но в крайна сметка от Полша дойде далеч по-примамлива оферта, което надделя при избора му и той се присъедини към „Стал“(Мелец).

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене