Плана за управление на НП „Пирин”

НП Пирин

В залата на Посетителския информационен център в гр. Банско, фирма „Пролес Инженеринг“ ООД – Изпълнител на Заданието за разработване План за управление на НП „Пирин“ за периода 2014 – 2023 г. заедно с възложителя Дирекция на НП „Пирин“- гр. Банско, проведе първата работна среща за оповестяване началото на разработване Плана за управление на НП „Пирин” за периода 2014 – 2023 г.

На нея ръководителят на проекта инж. Антоний Стефанов представи целите, процеса и етапите на разработване на Плана, както и екипа по неговото изпълнение.

На срещата присъстваха широк кръг заинтересовани страни, сред които кметове или техни представители на населените места от региона, професионални сдружения, организации, частни лица, ползватели, представители на бизнеса, екологични сдружения, НПО и медии. Липсваха представители на Министерството на околната среда и водите.

В своето обръщение към  организаторите и участниците кметът на община Банско Георги Икономов изрази надежда, че Планът в своята реализация ще отрази и инвестиционните намерения и проекти за икономическото развитие на прилежащите към парка територии.

 Екипът на „Пролес Инженеринг” потвърди, че през отделните етапи на разработване на Плана на управление на НП „Пирин” ще вземе под внимание становищата, предложенията и препоръките на всички заинтересовани страни и след широко обществено обсъждане ще ги отрази в Проекта в рамките на допустимото от българското законодателство в тази област.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене