Ъндърграунд: Трябва ли Топ Преса да се извини на ВМРО?

Уважаеми читатели на вестник „Градът“, в този епизод на моята рубрика ще ви занимавам с един интересен казус. В началото на годината нашата партньорска медия www.toppresa.com публикува статия със следния текст: „Диви оргии, много дим, алкохол и викане… на такива сцени са станали свидетели съседите на клуба на ВМРО – Гоце Делчев, информираха ни самите те. Всичко това се е случило на 31 декември 2016 година – навръх Нова година. „Нямате си представа за каква свинщина ставаше въпрос. За каква простотия. Искам да попитам лидера на ВМРО – Краси Каракачанов – офисът му в града на хоремаг ли се е превърнал?“, коментира скандалната информация Филип от Царския клуб, който се намира в съседство на представителството на ВМРО на улица „Царица Йоанна“ в град Гоце Делчев. Почти няма съсед, който да не е възмутен от това, което се случило в офиса на партията. „Псуваха, крещяха, плюха, уринираха по улицата…,“ твърди свидетелка на пиянската националистическа оргия, живееща в съседната кооперация до офиса. Доколкото знаем ние от Топ Преса, офисът на партия се ползва за срещи, събрания и административно управление на …Трябва ли Топ Преса да се извини на ВМРО?…местния клон на партията. В него трябва да са забранени алкохолът и пушенето. Явно тези правила обаче не са за офиса на ВМРО в град Гоце Делчев. Питаме лидера Иван Канелов, що изобщо се мъчат в това помещение. Нека вилата му в Марчево я направи офис на партията. Там поне има механа и барбекю, подходящи за неговата политическа дейност….“.
Тази статия яко разбуни духовете в местната националистическа партия, имаше и намеса от националното ръководство с цел порицание на банкетаджиите. Дни след това в офиса на медийна група Топ Преса буквално нахлу един от празнувалите и фактор в местното ВМРО – Красимир Стоянов, който беше повече от възмутено насочен към автора на статията.
„Как можете да обръщате внимание на луди хора?! Вярно е, че празнувахме, но тихо и спокойно, без шум, без силна музика… Аз съм човек с авторитет. Управлявам над 40 човека във фирма „Нети“ и отговарям за инвентар за един милион. Целият град знаеше, че аз празнувам там, това е удар по авторитета ми. Очаквам извинение…“, заяви Стоянов афектирано към автора на статията.
Как мислите – редно ли е Топ Преса да се извини? Редно ли е наистина партийният офис да се полза за хоремаг, било то и тихо и спокойно…? Къде е лидерът на партията Иван Канелов и защо той не взема отношение, а оставя на неговите подчинени да се саморазправят с журналисти, които просто са отразили един сигнал?
Посочените източници на статията са категорични, че информацията ни е достоверна, от друга страна босът на „Нети“ се чувства обиден, без да бъде посочено нито името му, нито петицията му, а поведението му издава „гузен негонен бяга“.
Как мислите, уважаеми читатели, да му се извиним ли?

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене