Жителите на Кресна излизат на протест заради катастрофите на Е-79

Община Кресна се вдига на протест следващата седмица заради стотиците катастрофи на главен път Е-79, който минава през центъра на града, и заради безхаберието на държавата да наложи мерки за ограничаване на пътните инциденти в района.

Вчера се случи поредният сблъсък – на пешеходна пътека автомобил с пернишка регистрация, превозващ скрап, помете бившия директор на горското стопанство – Симеон Юручки. Той е с черепно-мозъчна травма, с хематом на мозъка, има счупени ребра и таз. Транспортиран е по спешност в столична клиника.

„Отдавна апелираме и чакаме държавата да реши проблема и да обезопаси движението в района на града. От понеделник ще има протести, все още уточняваме как ще протекат те, най-вероятно ще се блокира движението по пътя за Гърция”, заяви кметът на общината Николай Георгиев. Той припомни, че само преди два месеца в с. Долна Градешница на място загина 35-годишният Васил Христов.

Градоначалникът и хората ще настояват поставянето на видеокамери и „легнали полицаи“ по главен път Е-79 в района на Кресна и с. Долна Градешница. Повече от година и половина подписката на 1760 пълнолетни граждани на община Кресна е в Министерски съвет, Народното събрание и Президентството. Те излязоха на протестен митинг срещу катастрофите на 2 август 2015 г. Причината – превозните средства се движат с превишена скорост през населеното място и често стават инциденти. През март същата година двама мъже загинаха в тежък пътен инцидент.

Оттогава до днес местните жители получават само оправдания за липса на пари, за провеждане на анализи на пътя, за провеждане на процедури по ЗОП и за какво ли още не, а реалният резултат от всичкото това е поредния тежък инцидент и тежки дни на поредното семейство и неговите близки в Кресна.

Обещанията на българските управляващи нямат абсолютно никаква стойност и са изпразнени от всякакво съдържание, като служат единствено на гузната им съвест, когато трябва да се оправдават за несвършената си работа, допълват от кметството, смята кметът на градчето.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене