Скандално: Минка Капитанова се оправда с гумите на рейсовете, пътищата са били почистени?!

Няма затворени пътища от снегонавявания в община Гърмен. Вчера до обяд снегорините са минали два пъти през най-проблемните пътни артерии – в Рибново, Осиково и другите населени места от високата част на общината, но непрекъснатият снеговалеж и ниските температури усложняват както почистването, така и пътната обстановка, коментира кметът на общината Минка Капитанова.

Тя съобщи, че единствено превозваческата фирма на Исмаил Арнаутски е отказала да извършва пътически превози по редовните линии Рибново – Гоце Делчев поради липса на зимни гуми и вериги.

Хора от община Гърмен заподозряха провокация в отказа на въпросната фирма да изпълнява превозваческите си задължения като заявиха, че в общината само автобусите на Исмаил Арнаутски не пътуват от няколко дни.

„Въпреки тежката пътна обстановка без проблем, както всяка зима, с вериги пътуват леки автомобили и бусове, които снабдяват с различни стоки магазините и заведенията в Рибново, Осиково и другите населени места в община Гърмен. Вчера в селото ни два пъти мина снегорина и се опесъчаваше, но ефектът е никакъв, защото снеговалежът продължава, а минусовите температури образуват поледици“, коментираха местни жители.

„Тежка е пътната обстановка в общината. Тя е такава, каквато е и в цялата страна и правим всичко възможно за облекчаване на пътуващите“, заяви още Капитанова.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене