Три нови школи развиват уменията на децата в Центъра за личностно и творческо развитие в Благоевград

Децата на Благоевград вече могат да придобият и усъвършенстват кулинарни умения в новооткритата школа по готварство към Центъра за личностно и творческо развитие. Клубът се помещава в сградата на бившия Междуучилищен център в града.

Идеята на Община Благоевград е интересът на децата към готварството да бъде провокиран и да бъде основа за по-нататъшно професионално развитие. Втората нова школа в Центъра за личностно и творческо развитие е за изучаване на френски език. В нея могат да се обучават деца както в напреднала фаза, така и начинаещи.

С възможността, която ще получат децата да научат френски език, те ще могат и да участват като доброволци в подготовката за един от най-големите световни фестивали, които се провежда в Благоевград – „Франкофоли“. Предстои да бъде открита и школа „Мода и дизайн“. Часовете ще се провеждат в специално оборудван за целта кабинет.

В Центъра функционират различни школи – по английски, география, математика, екология, и творчески и др. Повече информация за различните обучения може да бъде получена в административната сграда на Центъра – Младежки дом. Там децата и техните родители могат да подадат и документи, с които да заявят желанието си за участие в различните клубове.

Центърът за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград бе открит на 3 октомври 2016 година. Той обединява в себе си Младежки дом, Обединен детски комплекс и Център по изкуствата. В Центъра има равен достъп за всички деца, като таксите са символични – между 2 и 5 лв. за месец. Предвидени са множество облекчения, като определени социални групи са освободени от месечни такси.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене