Търговец на зеленчуци губи жилището си в Сандански заради 70 хил. лв. кредит

Търговец на зеленчуци е на път да загуби двустайното си жилище в Сандански заради непогасен кредит. Жилището с площ от 70 кв. метра в курортния град, собственост на търговеца Георги Костов, е обявено на публична продан със стартова цена 54 000 лв. заради забавено изплащане на ипотечен кредит към банка. Г. Костов е изтеглил кредит в размер на 70 000 лева, но е просрочил изплащането им в рамките на година и половина.

Публичната продан е насрочена за края на месец януари. Апартаментът на търговеца на зеленчуци се намира в кв. „Изгрев” в Сандански.

23 са имотите, обявени в Районен съд – Сандански в края на годината за публична продан заради непогасени навреме кредити. Известно е, че публичните продажби на апартаменти и къщи, обявени от банките, много често приключват неуспешно, тъй като собствениците се укриват и не предоставят на кандидат-купувачите ключ от входната врата на жилището за оглед.

Преди дни в Районен съд – Сандански е реализирана успешна сделка по публична продан на апартамент от частен съдебен изпълнител. Етаж от къща на ул. „Първи май“, обявен за 48 000 лева, е продаден на цена от 54 000 лева. В наддаването са участвали 5-има кандидати, като с най-висока оферта апартаментът е купен от фамилия Велкови.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене