Наш човек прави революция в строителството на България

„Белвю Резидънс“ е в най-луксозния жилищен сегмент

Николай ТОДОРОВ

Красимир Шалев е съ­собственик и управител на строително-инвестицион­ната компания „Бигла III“ ООД. Фирмата е създадена през 1991 г. и досега е из­градила десетки луксозни жилищни и бизнес сгра­ди в страната. В момента тя е главен изпълнител на най-големия детски нау­чен център в Югоизточна Европа – „Музейко“, който се строи в София. Като ес­тествен процес на развитие през 2003 г. е създадена „Бигла Консулт“ ООД, коя­то поема инвестиционната и посредническата дей­ност на компанията. През 2011 г. е основана и „Бигла Транс“ ООД, чиято дейност е свързана с транспорт и строителна механизация. Целта е да бъде обединен целият цикъл в сферата на недвижимите имоти: инвестиции, строителство, управление на собстве­ността. „Бигла III“ е носител и на множество национал­ни и международни награ­ди за качествено изпълне­ни обекти.

– Инж. Шалев, може ли да представим впечатляващия жилищен проект „Белвю Ре­зидънс“?

– Бутико­вата жилищ­на сграда „Белвю Ре­зидънс“ се намира в кв. „Лозе­нец“, един от най-елитните квартали в столицата, на бул. „Ар­сеналски“ 121. Сграда­та е разпо­ложена на самия вход на Южния парк, което предоставя несравни­ма гледка на всяка ре­зиденция в сградата. Паркът съ­щевременно осигурява на обитателите тишина, зе­ленина и спо­койствие. „Белвю Резидънс“ е само на няколкостотин метра от бул. „Витоша“, „Сити Център“, „Парадайз Център“, което пък осигурява бързия достъп до централните час­ти на столицата. Архитекту­рата и дизайнът са дело на едни от най-добрите архите­кти и интериорни дизайнери в България. Сградата разпо­лага с шест резиденции, раз­положени самостоятелно по етажите. Светлата площ на жилищата е 3 м. На вхо­да на сградата се разполага луксозно фоайе с рецепция, което посреща живеещите и техните посетители.

– Как оценявате проекта от инвестиционна гледна точка?

– „Белвю Резидънс“ е най-луксозният сегмент, предлаган при продажбите на имоти, таргет са ни мени­джъри и управители на голе­ми компании у нас. Реализи­ра се много успешно както при продажбите, така и при наемите. Има хора от тази таргет група, които са гото­ви да платят колкото е необ­ходимо, ако получат нужния имот, отговарящ на техните изисквания за качество на живот. Тайната на успеха ни е, че ние успяхме да покри­ем високите им изисквания.

– Какво е състоянието на пазара на жилища в момен­та?

– Пазарът отчита възхо­дящ тренд от около две го­дини насам и смятам, че ще се задържи тази тенденция поне до края на 2017 г. Има голямо търсене, затова и предлагането, разбира се, се повиши. Излязоха отно­во много нови и добре заб­равени стари строители на пазара, но за разлика от миналото десетилетие кли­ентът днес е много по-добре информиран (благодарение на съвременните комуника­ционни средства) и изисква качество и добра инфра­структура за новия си дом.

Сегментът, в който „Бигла 3“ ООД винаги е работила и ще продължим за в бъдеще да работим, е висококачест­веното строителство, съче­тано с добрата локация и инфраструктура с естетиче­ски издържана и практична архитектура.

СВЕТОСЛАВ ТОДОРОВ, STUDIO MODE:

Концепцията е качество на живот, което се определя от много фактори – начина, по който живееш, местата, които посещаваш, дома, кой­то обитаваш. Това доведе до нашия специфичен избор на концепция и материали в хармония с разбиранията ни за качеството на живот – естествени материали и дървесни видове като орех и ясен с подчертаване на на­туралния произход на мате­риала, коментира Светослав Тодоров, автор на интери­орния дизайн на фоайето и шестия етаж.

Посетителят веднага се впечатлява от входната вра­та – огромна и внушителна, която изпълнява своята предста­вителна цел – по­добаващо усещане за достъп в една луксозна сграда.

Първото впечатле­ние е мно­го важно – когато влезете, да не виж­дате сгра­дите, а зе­ленината и парка, затова на­правихме скосява­не – т. нар. контро­лиран поглед, за да може посетителят да вижда само зеленината и да остава с впечатление­то, че от двете страни има парк, като витрината е от пода до тавана. Ето защо ку­полът във фоайето след ско­сяването даде възможност да увеличим усещането за пространство. Всички еле­менти във фоайето са скри­ти, което създава специфи­чен ефект.

Светослав Тодоров е за­вършил Лесотехническия университет в София. През 2003 г. създава студио MODE за интериорен и мебелен ди­зайн. Носител е на престиж­ни отличия като Restaurant and Bar Design Awards за 2012 г. за кафе Graffitti – Ва­рна, и за 2014 г. за софийския Night Flight, American Architecture Prize и Architizer A+ Awards за Flash – Банско.

Вдъхнове­ние и амбиция младият ди­зайнер черпи от световните постижения в архитектура­та и интери­орния дизайн и по този на­чин формира личните си възгледи за функционал­ност, естетика, ергономия и красота с цел създаване на хармонична среда за оби­таване.

ЗА „БЕЛВЮ РЕЗИДЪНС“

В естестве­ната зелена среда на Южния парк на престижния столи­чен квартал „Лозенец“ вече е завършен нов впечатля­ващ жилищен проект – „Бел­вю резидънс“.

Сградата се отличава със своята индивидуалност, изчистен дизайн и се впис­ва хармонично в околното пространство. Първото впе­чатление е от фасадите от стъкло, камък, метал и дър­во, които естествено съот­ветстват на обкръжението си.

Ди­зай­нер­ският вход по идея на Studio Mode съз­дава усеща­не за „маги­ческа“ визия. Обита­тели­те на сгра­дата влизат във фоайето по дизайн на екипа на Светослав Тодоров, където меката светлина се излива над рецепцията от впечатля­ващ свод с релеф „пчелна пита“. Нагоре водят стъл­би и коридори, настла­ни с италиански бял ка­мък. Апартаментите са 6 апартамента, осигурени с просторен и удобен подзе­мен гараж. Високите тавани създават усещане за обем и светлина, а прозорците гле­дат към планината, града или парка.

Голяма спалня с гарде­робна и баня, две спални с баня, килер и четири големи тераси осигуряват комфорта на жилищата. Всеки апарта­мент има собствен стил и атмосфера по проект на раз­лично дизайнерско студио с висококачествени мебели, осветителни тела и текстил.

Изпълнението на основни­те елементи и на детайлите от висококачествени мате­риали със съвременни тех­нологии създава усещане за лукс. Всички материали са от най-високия сегмент – от градивата и мазилките до висококачествени настилки, шумоизолация и топлоизо­лации, врати и обков, догра­ма, съвременни системи за пожароизвестяване, виде­онаблюдение и охрана.

Инвести­ционното дружество се грижи за под­дръжката на общите части, озеленяване­то и почиства­нето на двора.

Добре по­знатото име на компани­ята предпри­емач вече е гаранция за качество. „Биг­ла III“ е с 25-годишен опит в строителство на жилища с реализирани десетки ви­сококачествени сгради, за някои от които дружеството е носител на национални и международни отличия.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене