БЧК и община Гоце Делчев – заедно за социализиране на нуждаещи се хора от общината

 На 05.12.2016 г. в  Дом на техниката  се проведе Общото отчетно-изборно събрание на Общинския съвет на БЧК – Община Гоце Делчев.

Гости на заседанието бяха много от партньорите на организацията

   В рамките на събитието бе представен отчета за 2016 година. Важен момент от отчитаната дейност е раздаването на хуманитарни помощи на нуждаещите се групи от населението. „Хуманитарните помощи за отчетния период възлизат на 50 500 тона. Това включва подпомагане на отделни категории лица. Акценти в отчета бяха още: непрекъсната работа по проекти и организационна дейност. Д-р Кочева подчерта, че в областта на социално-помощната дейност особено внимание се отделя на сираци, самотни възрастни хора, наркозависими, социалните домове и др. През изминалия период са проведени голям брой благотворителни акции: традиционните коледни и великденски благотворителни акции. Голяма дарителска акция се проведе за гр. Добрич, 2014 година. 2015-2016г. се провежда акция за абитуриентите „Всеки заслужава своя бал“. Внимание трябва да се обърне и на акциите „Бъди човек“, „Подари шанс за живот“ и др. Друг  важен момент, на който д-р Кочева обърна внимание са проектите. Най-важното си остава вниманието към старите хора. Традиция на БЧК остава провеждането на Златните сватби, Ден на възрастните хора на 1 октомври. Традиции са и пътуващите семинари, които се провеждат в България и в чужбина. Изключително голямо внимание се отделя на занятията по Гражданска защита и долекарска помощ.

Г-жа Полимерова сподели, че предстой раздаване на еднократни помощина майки с деца до една година, на майки с първокласници през 2016 – 2017г., на самотни възрастни хора и др.

Г-н  Илия Динев подчерта, че докладът на д-р Кочева е напълно изчерпателен и че трябва да се гордеем с нашите подрастващи младежи, които развиват огромна дейност и благотворителни инициативи.

   Съвместната работа между БЧК- Гоце Делчев и община Гоце Делчев по различни програми, проекти и инициативи са много добър пример за успешно постигане на общите цели за намаляване на уязвимостта и социалното изключване сред най-нуждаещите се лица и семейства, около това се обидениха участниците.

  Общото събрание прие отчетния доклад и даде много добра оценка за работата на организацията, след което се премина към избор на ново ръководство, насоки за работата за периода 2017-2020 година и план за работата за 2017 година.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене