Учители, родители и ученици от Годешево си спретнаха невероятно новогодишно тържество

Истински новогодишен бал организираха за децата от ОУ „Братя Миладинови“ в пограничното сатовчанско село Годешево сърцатите учителки от школото Виктория Манова и Росица Исева, в който главните действащи лица бяха именно красивите деца от училището в Годешево.

Новогодишното тържеството бе организирано в рамките на проект „Твоят глас“, по който учебното заведение работи. Родителите също участваха активно в подготовката на красивия празник, като напълниха дългата празнична трапеза с баници с късмети, баклави и дори красиво украсени и вкусни пасти с изписани на тях имената на всяко дете.

Децата и техните учителки бяха подготвили невероятна програма с традиционни игри и обреди, забавни игри и томбола с награди. Една от най-интригуващите атракции в новогодишното тържество в сатовчанското село бе красивите Снежанки и облечените в национални носии момчета коледари – сурвакари, които изиграха танц с характерните за празника геги с гевреци.

На невероятното тържество, което премина с много емоции, песни, танци, игри и много лакомства, истински и заедно се забавляваха както учениците и учителите, така и родителите, които изказаха благодарност за чудесния празник, организиран от учителките Виктория Манова и Росица Исева.

За добрата организация и изпълненията на талантливите деца, за професионалната подготовка на кулинарните вълшебства кметът на селото Евелина Чолакова поздрави всички и пожела на учители, родители и ученици много здраве и късмет през новата 2017 г. и още такива красиви тържества.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене