Трудови инспектори разпитват колеги на загиналия миньор в Бобов дол

Трудови инспектори пристигнаха в рудник „Бобов дол“, където вече разпитват колеги на загиналия тази сутрин 51-годишен миньор. Мъжът е бил на работа трета смяна, когато го затиска вагонетка, уточниха от Инспекцията в Кюстендил.

„Наши служители слязоха под земята, за да разпитат свидетели на злополуката. На този етап не можем да кажем каква е причината за злополуката. Дали работникът не е спазих изискванията за трудова безопасност или пък е имало неизправност на съоръженията под земята. Жалко е, че такива неща се случват по празниците“, коментира директорът на Инспекцията по труда в Кюстендил инж. Валентин Златински. Структурата ще излезе със свои заключения до дни, след като приключи разследването.

Като ИНФОМРЕЖА съобщи, през средата на месец октомври в продължение на повече от 60 часа 140 миньори от Бобов дол се барикадираха под земята в знак на протест срещу неизплатени заплати.

Все още обаче не е ясно дали загиналият при днешната злополука мъж е бил сред протестиращите. Всички негови колеги са много разтроени от загубата на един от най-съвестните мъже в мината.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене