С театрално изкуство, ученици от Гоце Делчев, подпомагат връстници в неравностойно положение (ВИДЕО)

В навечерието на Денят на християнското семейство, ученици от училищния театър при Неврокопска професионална гимназия „Димитър Талев“ в Гоце Делчев,  поставиха снощи пиесата „Корени и гранки“ по сценарий на учители по български език и литература.

Каузата на училищният театър бе да изнесат благотворително театралната постановка с цел, да подпомогнат ученици в неравностойно положение. „Раждаме се със зрънце доброта в себе си. Важно е да отгледаме това зрънце така, че не само да порасне но и да се множи“. За това, често сме част от благотворителните кампании в града“, казаха учениците от професионалната гимназия. „Корени и гранки“ е по сценарий, вдъхновен от творбата на Димитър Талев  „Железният светилник“, на учителите по български език и литература: ст. учител Марияна Малакова,  гл. учител Елена Търтова, и учителят Мария Кирева

Освен на благотворителната си кауза, НПГ посвещава театралният спектакъл на 120 години от рождението на своя патрон Димитър Талев и Денят на християнското семейство.

Освен да се включат в благотворителната кампания за подпомагане на ученици в неравностойно положение, неврокопчани имаха възможност да се насладят на завидно високото театрално майсторство на учениците-самодейци. Те възвърнаха споменът от позабравената вече атмосфера на театралната самодейност в града и още повече на ученическата самодейност.

За всички, които са нямали възможност да присъстват снощи на благотворителния спектакъл, Топ Преса предлага пълен запис на пиесата.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене