Горяха къщи в Хаджидимово и Места

Пожарите в къщи и други частни имоти в област Благоевград се увеличават прогресивно. Само за три дни огнеборци от Пиринско са гасили цели 22 пожара, горели са къщи в Хаджидимово и Места, селскостопанска постройка в Банско и разсадник в Петрич.

В петък около 10:49 часа след получен сигнал за пожар в къща в Хаджидимово служителите на РСПБЗН-Гоце Делчев са потушили своевременно пламъците, които са унищожили покъщина и са опушили стените в горящия частен дом. Установената причина за инцидента е небрежност при боравене с открит огън.

В събота около 13:35 часа екипи на РСПБЗН-Банско и РСПБЗН-Разлог са погасили лумнал пожар в плевня в Банско. Нанесените щети са покривна конструкция и дограма. Работата по установяването на причините за пожара продължава.

Също в събота около 18:40 часа два екипа огнеборци от Петрич са се отзовали на сигнал за пожар, лумнал в разсадник в землището на Петрич. Огънят е унищожил фризер и голям брой пластмасови касетки. Причината за пожара е късо съединение.

Вчера около 15:13 часа е получен сигнал за пожар в частен дом в село Места, община Банско. При инцидента е изгоряла ел. инсталацията, а причината за пожара е запален комин, съобщиха от полицията.

За времето от 08:00 часа на в петък до 08:00 часа тази сутрин в звената на РДПБЗН-Благоевград са регистрирани 23 сигнала за произшествия. Ликвидирани са 22 пожара, от които 7 са с преки материални щети.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене