Какви ги е вършил шефът на болницата? Обвиниха го, че ходил на море в Гърция за сметка на здравното заведение! И не само това

Нов скандал взриви общинската болница в Дупница. Бившият управител Росен Тимчев похарчил 3000 лв. от банковата сметка на здравното заведение за почивката си в Гърция в края на месец август и началото на септември.

На комисията, която ще бъде избрана утре на заседание на ОбС, за което „Струма“ писа, ще бъде представена справка за изтеглените от Р. Тимчев пари и за какво са харчени. Той си извадил дебитна карта на сметката на общинската болница и разполагал еднолично с парите. От изискана от банката справка е установено, че Тимчев е плащал с дебитната карта хотел  и ресторант в съседна Гърция. Зареждал е гориво на служебната „Киа“ в България и Гърция. Общо платените за хотел, ресторанти и гориво пари от сметката на болницата са около 3000 лв.

Пред лекари в болницата Тимчев заявил, че пътувал по работа в съседната държава. Киата все още я няма на паркомястото й в болницата. Тимчев твърди, че е на ремонт, но от болницата имат съмнение, че автомобилът не е платен на собственика на автокъщата, от която е закупен, и той може да си я е прибрал.

Както“Струма“ писа, собственикът на автокъщата преди време потърси Росен Тимчев да му се издължи за автомобила. Тогава той носил и резервния ключ за колата, за да може, ако я открие в двора на болницата, да си я вземе. От болницата алармираха, че и две от линейките ги няма след напускането на Р. Тимчев. В документите е открита фактура за 1600 лв., с които са платени 4 херметически затварящи се тенджери, с които се разнася храната по отделенията. Според запознати те струват не повече от 200-250 лв. Пред шефката на кухнята обаче Р. Тимчев заявил, че тенджерите са дарение за болницата.

Преди няколко дни бившият шеф пристигнал в здравното заведение със скъпоструващ „Ягуар“ в зеленикав цвят.

Репортер на вестник  „Струма“ откри по телефона Р. Тимчев и го попита ходил ли е на почивка в Гърция с 3000 лв. на болницата. Тимчев отговори: „Няма такова нещо! Аз имам достатъчно средства, за да почивам с мои пари. Налагало ми се е да пътувам служебно до София и Кюстендил. Днес ме търсиха и за някакви керемиди, останали след ремонта на покрива на болницата, липсвали били. Най-вероятно са закарани в някой общински склад“, категоричен е бившият управител.

От болницата твърдят, че двата апарата за хемодиализа са продадени на здравното заведение в Троян за 10 080 лв. На това твърдение Тимчев отговори: „Не съм продавал апаратите. Те са сложени в някой склад на болницата“.

Стана известно и че Р. Тимчев е подал жалба в прокуратурата в Дупница срещу новоназначения управител д-р Владислав Миков и д-р Крум Бонев, завеждащ интензивен сектор в болницата, за самоуправство. Както „Струма“ писа, след избора му за управител д-р Миков и д-р Кр. Бонев, който беше назначен от кмета на общината Методи Чимев за вр.и.д. управител в първия работен ден, отидоха в болницата и поискаха Р. Тимчев да напусне кабинета си и  да се извърши издаване и приемане на документацията. Тогава бившият болничен шеф напусна кабинета си и си тръгна. Същия ден по нареждане на двамата лекари беше сменена бравата на канцеларията на главната счетоводителка с цел предпазване от злоупотреба с документи.

Както вестник „Струма” писа, през 2010 г. Росен Тимчев беше разследван за присвояване на 5000 лв., отпуснати от Дирекция „Вероизповедания” за основен ремонт на черквата в Сапарева баня. Парите бяха открити в неговата банкова сметка почти една година след отпускането им.

Р. Тимчев възстанови сумата на черквата като лично дарение за храма и разследването срещу него беше прекратено.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене