Цветан Цветанов с първи думи след мегаскандала от вчера в парламента

Важно е да отчетем различията, които има в РБ. Днес обаче ние не разчитаме на първоначалните 23, а само на 13 представители от тях

Имаме проблем със събирането на 121 народни представители, за да имаме стабилно Народно събрание. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в сутрешния блок на Нова тв по повод вчерашния мегаскандал в парламента.„Когато наближават избори имаме доста неадекватно отношение от страна на нашите партньори“, поясни той.

„Щом националните интереси се слагат на масата, то партийните трябва да отидат на заден план“, заяви Цветанов.

„Проблемът от последните дни е несъстоятелното твърдение, че Изборния кодекс е правен под диктовка от ГЕРБ. Там имаме предложение от РБ и ПФ, а ние се съобразихме с тях. Всичко е взето на база много дискусии, обсъждания и консенсус между РБ и ПФ. Ние без бях няма как да имаме днешното решение“, поясни зам.-председателят на ГЕРБ.

„Сега идват изборите и те осъзнават, че тяхното решение ще ги ощети“, категоричен бе Цветанов.

„Ние ще влезем в пленарна зала и ще искаме смислен дебат, но нека изборите не нагнетяват повече напрежение. Днес в държавата е необходимо спокойствие“, призова той.

„Резултатите, които имаме за бъдещите президентски избори могат да бъдат само мотивиращи. Ние имаме по-различни данни от тези, които излизат в публичното пространство. Все пак имаме нужда от победа още на първи тур, за да не се харчат излишни пари и за втори вот“, каза зам.-председателят на ГЕРБ.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене