„Марек“ би „Пирин“(Разлог) и при юношите след истинска драма

С двубой от последния кръг в есенния дял от шампионата при юношите старша възраст по волейбол, „Марек Юнион-Ивкони“ удари в 5 геймов трилър като гост „Пирин“ в Разлог
По стечение на обстоятелствата, двата клуба се срещнаха по между си с различните гарнитури 4 пъти в рамките на една седмица. Именно, двубоят при юношите обаче бе истинска драма, след която с 3:2 гейма ликуваха дупничани.
Двубоят започна ударно за „Пирин“, които буквално отвяха „Марек“ в първата част след 25:11. Това явно стресна дупничани, които измъкнаха следващите две части на 20 и 21 точки. В тези две части блокадата на гостите работеше перфектно. Домакините успяха да вкарат мача в тайбрек след като взеха 4-ата част с 25:21. Кулминацията на мача бе именно тайбрека, в който „Марек“ поведе от самото начало и след 10:5 и 14:9 се виждаше вече победител. „Пирин“ обаче не само, че успя да се вдигне и да изравни резултата, но имаше и атака, за да поведе с 15:14. Отново блокадата на юношите от Дупница обаче бе непробиваема и след две такива, бе сложен край на мача с 16:14 за „Марек“.
Това бе 3-та победа за дупничани, които ще зимуват на 3-то място. Именно първите три места дават право на директна квота за републиканските финали през пролетта.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене