Обещано ! Д-р Ат. Камбитов: Преобразуваме в кръгово най-натовареното и опасно кръстовище в Благоевград

Ангажиментът бе поет   след поредица от срещи и оплаквания на граждани

KambitovПреобразуваме в кръгово най-натовареното и опасно кръстовище в Благоевград,кръстовището между    бул. „Джеймс Баучер “ и ул. Васил Левски “  ,това обеща кандидатът за втори кметски мандат д-р Атанас Камбитов.   Обещанието той даде  след  многобройни запитвания и оплаквания  по време на срещи с жителите на общината,за които това кръстовище е невралгична точка в движението в областния център .  Реконструкцията се налага с оглед сериозните задръствания  и реалните предпоставки за пътно-транспортни произшествия,застрашаващи живота и здравето на благоевградчани . „Наясно сме с този сериозен проблем, до момента не сме предприели действия, защото кръстовището е правено сравнително скоро и концентрирахме усилията върху други проблеми, които не бяха решавани от десетилетия. Сега допълваме инвестиционната програма и решаваме и този проблем“, категоричен е  д-р Камбитов. Факт е,че в   момента пътното съоръжение е най-натовареното в общината,като резултатите от последното проучване сочат, че приблизително на час през кръстовището минават 1962 автомобила.  Целта е след ремонта пропускаемостта на автомобилите значително да се увеличи.

„Имаме пълна проектна готовност да започнем да работим по преобразуване на кръстовището в кръгово още през 2016 г.  Средствата, които са необходими  са в размер на 950 хиляди лева и ще бъдат заложени в бюджета за следващата година“, каза кандидатът за кмет за втори кметски мандат Атанас Камбитов. Преди кръстовището да бъде преобразувано в кръгово,  на място ще подменена ВиК мрежата до ул. „Крушево“, която в момента е амортизирана. По този начин проблемът ще бъде решен комплексно

Идеята е чрез преобразуване на кръстовището в кръгово  да бъде облекчен автомобилният трафик в града. С направената корекция, потокът от коли ще преминава от кръговото на ул. „Иван Михайлов“, през това на III ОУ „Димитър Талев“, през новопреобразуваното, ще продължава през това на „14-ти полк“, през ЗМК и преди село Изгрев. С изграждането пътен възел между бул. „Димитър Солунски“ и ул. „Ал. Стамболийски“ (в частта между Старите гробища и хотел „Пилевски“, както и постояване на улица „Промишлена“ трафикът значително ще се облекчи.

По този начин движението ще се ще улесни. За да бъде осигурена безопасността и спокойствието  на пешеходците, в програмата на д-р Камбитов за следващия мандат е изграждане на надлез тип пасарелка, над булевард „Джеймс Баучер“. Тези дейности могат да се реализират , благодарение на това, че Общината има защитени 176 млн. лева външно финансиране по национални и европрограми, които ще бъдат усвоени до 2017 година. Това дава възможност общинският финансов ресурс да бъде насочен и разходван за решаване на други проблеми страната.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене