Благоевградчанин хвърли в шок ЦСКА

Титулярният вратар на ЦСКА Георги Китанов се връща в “Черно море”, след като се разбра с ръководството на “червените” да го пуснат обратно в “Черно море”

Причината, която е изтъкнал талантливият футболист е заради лични причини.

21-годишният благоевградчанин дойде на “Армията” през лятото и пази в 14 от мачовете в Първа лига. На мястото на Китанов шефовете на ЦСКА преговарят с “Динамо” (Киев) за привличането на Максим Ковал. 24-годишният вратар, който преди няколко години влезе в топ 100 на най-талантливите европейски футболисти, не може да се пребори за титулярното място в украинския гранд и през есента има само един мач.

През миналия сезон Ковал, който бе повикан в състава на Украйна за Евро 2012, пази под наем в датския “Одензе”. Преди три години Ковал бе избран и за най-добрия млад играч в Украйна. Именно заради завръщането на Китанов на “Тича” двама вратари в “Черно море” Александър Чанович и Пржемисъл Коварж си тръгват.

Сърбинът вече разтрогна договора си с “моряците”. Сърбинът бе привлечен на “Тича” от Никола Спасов през януари 2015-а и бе на вратата на варненци при спечелването на купата на България, коментират от 24 часа. Титулярният вратар на варненци Коварж, който пристигна във Варна като свободен агент, след като сезонът в Първа лига бе започнал, е получил оферта от “Спарта” (Прага).

Ремонтът и модернизацията на базата на ЦСКА в Панчарево продължава. Изградена е нова централна трибуна с 1000 седалки, на която е монтирана и специална конструкция за поставянето на козирка. Тревното покритие на терена вече бе модернизирано, а в момента се реновират и бунгалата. Целта е през пролетта отборът да спи в Панчарево.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене