„Ува Нестум Уайн енд Спа“ край Гоце Делчев с престижна награда

Завършваме една успешна 2016 г. и това е видно от сградите, които тази година се конкурират в конкурса „Сграда на годината“, отбеляза министър Лиляна Павлова, която откри галацеремонията по връчване на наградите СГРАДА НА ГОДИНАТА 2016. На сцената с министър Павлова са Венета Кръстева, управител на Градът Медиа Груп, организатор на конкурса, и Христо Илиев, собственик на Ей Джи Кепътъл, генерален спонсор. Водеща на церемонията бе Радина Червенова.

Рекорден брой гости, над 500 водещи архитекти, проектанти, инвеститори, консултанти, представители на научните среди и на националната и местна власт, присъстваха на гала вечерята и връчването на наградите СГРАДА НА ГОДИНАТА 2016 снощи в Sofia Event Center.
Националният конкурс се провежда под патронажа на МРРБ, със съдействието на браншовите организации в строително-инвестиционния сектор. Партньори на събитието са AG Capital, ETEM, Euromarket, AGC Flat Glass, Schneider Electric, AMF, Пощенска банка, Wienerberger, Alukönigstahl, Semmelrock.Завършваме една успешна 2016 г. и това е видно от сградите, които тази година се конкурират в конкурса „Сграда на годината“. Това отбеляза министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова, при откриване на церемонията по връчване за 15-ти път на наградите в националния конкурс Сграда на годината.
Докато 2015 г. отбелязахме като бум в строителството благодарение на инвестициите от еврофондовете, то настоящата година бележи ръст в строителството благодарение на частни капитали – над 12% увеличение при жилищните сгради и над 28%- при административните и други сгради.
Министър Павлова благодари на всички, които инвестират и продължават да разширяват своите инвестиции в условия на непрекъснати предизвикателства.
Всички вие сте заслужили да получите награди, затова не бе лесно и на журито, каза от името на патрона на конкурса министърът в оставка.

Министър Павлова изрази специална благодарност към Камара на строителите, Камара на архитектите и всички, които се включват кампанията за безвъзмездно възстановяване на 11 къщи в с. Хитрино, където преди дни се случи трагичен инцидент и пострадаха много хора.
Това са моментите, в които трябва да сме единни и да имаме обща кауза да помагаме, допълни министър Павлова.

В огромната конкуренция от проекти, в Конкурса „Сграда на годината 2016“ участваха 69 сгради, разпределени в над 10 различни категории. Традиционно най-много са отличените проекти в района на столицата – 12, за регион Пловдив – 6, Варна – 4, Бургас – 3 и за Благоевград – 2 проекта.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене