2954 зрелостика ще се явят на матура по БЕЛ в Пиринско

ученици

2954 дванайсетокласници ще се явят на държавен зрелостен изпит по български език и литература в Благоевградска област. На втората задължителна матура, най-много ще отидат на изпит по география, следван от биология и английски език. Матурите са насрочени за 21-ви и 23-ти май.
2989 средношколци ще се явят на задължителен втори държавен зрелостен изпит на 23 май. Около 40 % от тях традиционно са избрали география и икономика.
„Към момента всички са допуснати, но реално допускането става до 20 май, когато трябва да приключат успешно гимназиалния етап и ако евентуално се наложи да полагат поправителни изпити, след като ги положат успешно, чак тогава ще бъдат допуснати на държавни зрелостни изпити”, информира Владимира Караджова, експерт РИО.
123 са зрелостниците, които са изразили желание да се явят и на трети държавен зрелостен изпит, оценката от който може да се ползва при кандидатстване във ВУЗ.
„Най-много са желаещите да се явят на трети държавен зрелостен изпит по Математика и по История и цивилизация”, обясни Караджова.
До 20 май зрелостниците ще получат служебна бележка от инспектората на коя дата, в колко часа и къде трябва да се явят на матурата по литература както и на тази, която са посочили като втора задължителна. Матурата по литература е на 21 май, а втората задължителна с избираем предмет – на 23 май.

Е79

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене