Адриано Георгиев: В протестна готовност сме, само чакаме сигнал и тръгваме на протест в София срещу ръководството на МВР

Валентин ГЕРЧЕВ
„В протестна готовност сме. Чакаме само сигнал от колегите и тръгваме за София на ефективна стачка“ – това обяви специално за Топ Преса лидерът на полицейският синдикат към РУ – Петрич, към ОД на МВР – Благоевград, офицер Адриано Георгиев. Синдикалистът даде заявка, и то сериозна, че колегите му в полицейското управление в Петрич ще го подкрепят на 100% в исканията за подобряване на работата на редовите полицаи в системата на МВР. Най-вероятно това ще се случи в първите дни от Новата година, предупреди Георгиев шефовете си от МВР. Офицерът смята за свой професионален дълг да защити колегите си, които в момента нямат дори пари да си закупят дрехи, а си шият сами дрехите, наподобяващи тези на служебното им облекло. Той показа нагледно ситуацията, като посочи панталона на свой колега от Благоевград, дошъл с него да свидетелства на дело в РС – Петрич. „Вижте му панталона. Шил си го е сам, но не е служебен. Вижте му обувките – купувал си ги е сам. Това е срам за цялата система!“, обяви синдикалистът. Офицерът, който е зам.-началник на петричкия КАТ, се изказа не особено ласкавопо отношение на сегашния министър на МВР – Румяна Бъчварова.
ТОЙ ИЗПОЛЗВА ЕПИТЕТ, КОЙТО НЕ Е ЗА ПУБЛИКУВАНЕ,
но е свързан с душевния мир на министърката. Тази му крайна квалификация е продиктувана от пълната незаинтересованост, по отношение на цялостната реформа в системата на МВР, която министър Бъчварова е неглижирала във времето, докато е била начело на вътрешното министерство. Той произведе и днешната новина. Според него при този темп на реформи, от началото на следващата година се очаква закриването на паспортните отдели в редица градове от Югозападна България, включително и в Петрич. В момента колегата му от Благоевград, с който бе в Петрич, е пред съкращение, обяви още синдикалистът. Той хвърли бомбата, че се очаква и трудности по регистрацията на автомобилите, защото остава под въпрос работата и на поделението на КАТ в Петрич, извършващо тази дейност през новата календарна година.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене