Опасен инцидент! Ловец се простреля по време на излет, с раздробено коляно и тежка кръвозагуба закаран в „Пирогов“

Кюстендилски ловец се гръмна в коляното в края на съботния лов. Бившият горски Здравко Николов от раковската ловна дружинка се прострелял сам, инцидентът станал в края на редовен излет в близост до българо-македонската граница.

„Получихме сигнала късно в събота, вече се беше стъмнило”, съобщиха от Спешния център. При пристигането на линейката на мястото на инцидента пострадалият губел много кръв, казаха присъствали на инцидента. Според тях Николов вече приключил лова и прибирал оръжието си в калъфа, когато произвел изстрел и се ранил. Прострелването е много опасно, патронът е раздробил коляното, а и областта е изключително кръвоснабдена. След като е прегледан от лекарите в кюстендилската болница, Здравко Николов по спешност е транспортиран в болница „Пирогов”. От там информираха, че няма опасност за живота на ловеца, той ще остане за лечение в хирургичното отделение на болницата.

Здр. Николов, който преди години е работил като горски в Държавно горско стопанство „Невестино”, е дългогодишен член на дружинката.

Ловците от раковската дружинка грабнаха приза на първенството миналия ловен сезон с над 40 отстреляни прасета в актива си. Те вече години наред са сред най-добрите ловни дружинки на региона, сочат и данните на кюстендилското Ловно-рибарско дружество „Елен”.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене