Дъщерята на Ванга: Беше строга, но любвеобилна майка

дщерята на ванга

Баба Ванга е била строга, но любвеобилна майка. Това разказа пред камерите на Би Ти Ви осиновената дъщеря на пророчицата Венета. „Тя си беше като всички други майки. И подвикваше, и ми пееше, и ме галеше. Аз съм дошла при нея на две години и половина.

Когато сутрин станех, закуската ми беше готова и дрехата ми беше изгладена. Гушкахме се, тя ме обичаше. Галеше ме“, спомня си Венета. Поради факта, че нямат деца, Ванга и съпругът й Димитър Гущеров осиновяват малката Венета, която сега живее в Петрич и има големи деца и внуци.

По документи се води Венета Гущерова – Пандева. Като малка не осъзнавала какво е Ванга, а като пораснала разбрала, че множеството хора неслучайно се събират пред дома им. Приятелките също първоначално не чувствали разликата между Ванга и другите майки, когато били малки. Венета признава, че веднъж излъгала майка си и тя я хванала. „Изхарчих едни пет лева, но й казах, че съм ги изгубила. Тя ме хвана, че в сладкарницата съм ги „изгубила“ и съм черпила приятелките си, което беше факт. Просто не можеше да скриеш нищо от нея. Мен ме беше страх да я излъжа нещо, за да не ми вика после“, разказа тя.

Осиновената дъщеря обясни, че пророчицата не е имала къщичка на Рупите, а отивала там на палатка със семейството си. Тук се готвеше, тук се переше, аз тука израснах, спомня си Венета. Владимир Дайраджиев, приятел на Ванга, пък разказа, че тя е обичала песните за тъгата и за несподелената любов. Докато той и свирел на китарата, тя се вглъбявала. „Все едно политаше нанякъде, не общуваше с никой, само слушаше. И като дойдеше на себе си казваше: Айде, сега да ударим по още една и после почвахме другата песен с нея“, припомни си музикантът.

„Кой ми даде тази съдба, аз не видях бал“, казвала Ванга, която заради зрението си е прекарала цялото си детство по лекари. „От Ванга се научих да посрещам всичко по мъжки начин. Тя казваше: „След трудния миг идва добър миг“, каза още нейният приятел.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене