Започна ръчно преброяване на бюлетините от кметския вот в село Изгрев

изгрев

Започна ръчно преброяване на бюлетините от кметския вот в благоевградското село Изгрев. Днес бе първото заседание по делото за касиране на изборния резултат.
В Административен съд – Благоевград стартира делото за касиране на изборите в благоевградското село Изгрев. На отрито заседание, съдия Илонка Рашкова допусна повторно преброяване на бюлетините от кметския вот. Чувалът с изборните книжа от 16 март достави лично в Административен съд – Благоевград председателят на Общинската избирателна комисия Елена Панчева.
До оспорването на вота се стигна, след жалба на кандидата за селски управник, подкрепен от ГЕРБ Валентин Георгиев. Той оспорва победата с един глас новоизбрания за кмет Йордан Китанов, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП. Припомняме, че преди дни съдия Илонка Рашкова отхвърли частично жалбата на ГЕРБ с искане за касиране на вота. Тя я обяви като несъстоятелна в частта и с искане за отмяна на акт на ОИК-Благоевград, с който комисията обявява, че има избран кмет на с. Изгрев още на първи тур.

Е79

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене