Директорът на РИО Ив. Златанов за инцидента в ПМГ „Сергей Корольов“ -Благоевград: Започвам спешна проверка на боя в часа по история! Докладът на директора е на бюрото ми! Питам защо 2 дни след инцидента научаваме за това?

Защо инцидентът, колкото и безобиден да е не е докладван?! пита образователният шеф

Директорът на инспектората Ивайло Златанов в късния следобед получи от директора на ПМГ „Сергей Корольов“, Каращанов доклад за случилото се на 6 декември в часа по история, в който двама от възпитаниците на елитното училище влезли първо в словесна, после във физическа схватка, завършила със счупен нос на Мартин З.

За случая Struma.com информира днес. Както съобщихме Борислав Ч и Мартин З., се заяждали в час по история, Борислав замерял Мартин с хартиени топчета, след което с удар в лицето счупил носа му. Прегледът на дванадесетокластника при съдебния лекар д-р Златин установил счупване на носа на две места, както и пукнат зъб.

Лекарското заключение е, че момчето е с временно разстройство на здравето. Това съобщихме ние. Опитът ни да получим коментар от директора бе безуспешен, той твърдеше, че не е информиран, макар, че има заповед, че в рамките на 2 часа учителят, запознат с инцидента е трябвало да каже на директора, а той от своя страна на информира инспектората по образованието. Ето какво заяви преди минути образователният шеф Златанов: Докладът на директора е донесен при мен в късния следобед днес,направен е като безобидно спречкване между ученици. Утре започвам спешна проверка на инцидента, експертите ще се срещнат с учениците.

Въпросът ми е защо за случая и директора и ние научаваме от вас? Станало е преди 2 дни, кой укри инцидента, та дори и той да е безобиден, защо училищното ръководство не е информирало инспектората, каза Златанов.

При един от опитите ни да разговаряме за пореден път с директора, той ни прехвърли на една от майките на момчетата, участници в инцидента, която пък ни заяви, че „Случилото се е нейния личен живот и не бива да се бъркаме“, майката ни говореше от директорския кабинет и от телефона на директора, който чрез нея искаше да ни внуши колко сме си “ измислили “ историята. На поредното ни позвъняване на телефона на директорския кабинет, този път ни вдигна зам. директор, който каза „Няма го директора, отиде до инспектората, да носи доклада, заради вас. Цял следобед днес се разправяме с елитното благоевградско училище.

Ами ако беше станало нещо не толкова “ безобидно “ , уважаеми учители и директори, как щяхте да се оправдавате. Сега ученикът се е отървал само със счупен нос, това е безкрайно безобидно, нали? Ние ще продължим да следим „безобидния“ ученически скандал, завършил със счупен на две места нос и ще продължаваме да питаме, колко още случаи бяха укрити, защото за днешния инцидент ни разказаха ученици, чиито имена ние ревниво ще пазим, а вие неглижирайте случая, колкото си искате. Носът на Мартин е отекъл и син, как ли се е стигнало до тук господа от МГ. Ще съобщим резултатите от проверката на инспектората и мерките, които ще вземат по случая.

П. Петрова/www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене