Скандално! „Бунтарката” Люси Манова финансирана тайно от антибългарската забранена ОМО „Илинден” !?

Люси Манова

Лъсна една от най-дълбоко пазените тайни в Благоевград, откъде получава пари и как живее вечно протестиращата за нещо и някой все по-непопулярна Людмила Манова.

След като от движението „Сила” се разграничи от нея поради нейната политическа пристрастност към БСП, която прерастна постепенно в политическа зависимост, Люси Манова е намерила нов източник на средства и е започнала да действа за интересите на съседната ни Република Македония чрез получване на немалки парични средства от противоконституционната и забранена в България организация ОМО „Илинден” финансирана тайно и директно от правителството на Република Македония. След „Сила” Люси Манова учреди собствена пара-политическа организация наречена „Обществен съвет за Благоевград” и започна чрез него да търси удобни клиенти, които да я финансират, за да прокарва техните идеи и да лобира безпринципно, непробирайки справедливи или несправедливи каузи основано на принципа: „всичко правя за пари”.

От наш достоверен източник, ние разбрахме, че преди около четири месеца г-жа Манова е получила петцифрена сума в евро от активисти на ОМО „Илинден”, за да отстоява индиректно техните интереси и да прокарва техните идеи на местна почва. Разчитайки на това, отново да привлекат вниманието към себе си и да  противодействат на всичко Българско  свързано с истината за т.нар. „македонски въпрос”, за Република Македония и нейната самозвана история и истината за революционното движение на българите от Македония и Одринско.ОМО

Първата и основна заработка на г-жа Манова за омовците, бе да се противопостави чрез скалъпено дело на волята на Община Благоевград да придобие изключително ценният архив на Александър Пелтеков събиран артефакт по артефакт в продължение на над 60 години за символичната сума от 50 хил. лева. Сума нелепо малка за безцената Българска история, според нас, за архив съдържащ неуспорими исторически факти за нелепата титовска измислица Република Македония.  Съзнавайки важността на тези документи и знаейки, че те могат да доведат до спукване на балона Република Македония пред ЕС, омовците действащи като маша на Македония ангажират местният си агент, Людмила Манова да депозира иск за отменяне на решението на Общински съвет Благоевград. Като основен мотив на иска си тя посочва абсурдното твърдение, че чрез закупуването на архива се нарушават нейните права и интереси като гражданин на Община Благоевград и тъй като парите идват от социалният фонд на общината, тя като потенциален бенефициент и ползвател на социални услуги няма да може да се ползва от такива, защото парите ще бъдат похарчени за безценният исторически архив, изключително важен за Българската история и поколенията родолюбиви Българи дали живота си за да има свободна и цяла България. Нейните дружки омовци също не бездействат и за да прикрият своят „агент-провокатор”, те дори пускат официално съобщение в медиите, че ужким се интересуват, кой оспорва решението на Общински съвет Благоевград, като и те по този начин се „разграничават”  „за слепите” от нея, но във същото време и изплащат сумите както за хонорара на още един техен „таен-агент” понастоящем адвокат, бившият общински съветник Александър Мановски.     Още на другия ден след решението Манова пуска жалба не до кой да е а до Областният управител Муса Палев, разчитайки на неговият етнически произход, но той държавнически и национално отговорно и отговаря чрез медиите че за всяка община би било национална гордост да притежава такива исторически документи и той подкрепя категорично решението на Община Благоевград да придобие този изключително важен за историята на България архив.

Не успявайки да пробие чрез Областна администрация тя завежда делото, като на първа инстанция, разбира се, основавайки се на абсурните и диментни доводи на г-жа Манова,  Благоевградският административен съд отхвърля абсурдният иск. Това не обезкуражава г-жа Манова,  и тя с цел поне да оправдае средствата получени от ОМО „Илинден” подава жалба и до Върховен административен съд да оспорни решението на Благоевградският административен съд. Разбира се и на втора и крайна инстанция, Върховният съд приема, че жалба е допустима, подадена в срок, но по своето същество е неоснователна. Нещо още повече абсурдно е, че г-жа Манова не успява дори да докаже воабще в съдебното дело, че тя е потребител на социални услуги на общината т.е. тя няма никакво основание да претендира, че  изменението на социалния бюджет под някаква форма я засяга нито лично, нито пряко.

В деня на постановяването на решението на крайната инстанция Върховен административен съд, че решението на Общински съвет е законно, шизофренно г-жа Манова се появява на заседание на Общински съвет Благоевград като част от групата активисти за внасяне на декларация, с която се Община Благоевград осъжда геноцида над българи, сирийци, арменци и други народи, извършван от Османската империя в началото на  XX век.  Така Люси Манова се опитва да се пришие към тази национална инициатива и да нареди себе си наред с изтъкнати историци като проф. Божидар Димитров, и проф. Георги Марков.

Сега когато този казус вече е факт и Община Благоевград ще придобие архива на Пелтеков, г-жа Манова е парадирала пред нейното обкръжение, че следващият фарс който смята да реализира е свързан отново с „македонския въпрос”. Тя се е ангажирала да организира над 1000 човека от Благоевград който да заработят по 50 евро надница на ден, за да участват в готвените грандиозни чествания за 1000 години от смъртта на Самуил, който ще се проведат през месец октомври 2014 год. Според нашият източник хонорара за това мероприятие на г-жа Манова ще бъде над 10 000 евро.

Вестник „Топ ПРЕСА“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене